Ora Pământului, sărbătorită de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Târgu-Jiu

2292

Sâmbătă, 30 martie, cadrele didactice și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.8 Târgu-Jiu am sarbatorit Ora Pământului. Ne-am alaturat oamenilor si comunitatilor din toata lumea care… sting lumina. Am transmis astfel preocuparea noastră pentru economisirea energiei și protejarea resurselor naturale.
Ora Pământului e un prilej să ne includem comunitatile în această mișcare globala și să atragem atenția față de efectul pe care îl avem asupra mediului înconjurător. Economisirea energiei înseamnă să ne analizam toate obiceiurile de consum, să folosim aparate eficiente din punct de vedere energetic, să contribuim la reciclarea tuturor deșeurilor, să ne comportăm cu moderație și responsabilitate în viața de zi cu zi.
Activitatea, parte a Proiectului Național Patrula de Reciclare, a avut loc în Parcul Central, în zona Mesei Tăcerii. Preșcolarii însoțiți de părinți și prieteni au desenat pe un banner de 5 m, dar și pe asfalt desene reprezentative, iar părinții au scris mesaje ecologice. Am conturat cu lumânări Pământul și am scris numele grădiniței, iar la lăsarea serii le-am aprins și am lansat lampioane. Acțiunea a avut un impact mare atât asupra copiilor, cât și asupra părinților care au participat într-un număr foarte mare.
Echipa de cadre didactice care au participat la acțiunea inițiată de doamna prof. Chivulescu Ana-Letiția, sub atenta coordonare a doamnei director prof. Sina Ionescu a fost formată din: prof. Rusu Gabriela, prof. Popescu Daniela, prof. Smeu Mihaela, prof. Doichin Doina, prof. Pîrvulescu Adriana, prof. Dolofan Nicoleta-Loredana, prof. Popescu Adela, prof. Bardan Marinela, prof. Poenaru Alexandra, prof. Mihai Cosmina, prof. Danciu Larisa, prof. Bursuc Iuliana.
Am avut o oportunitate unică să transmitem acest mesaj, ca parte a unei comunități cu impact global.
Prof. Chivulescu Ana- Letiția – Coordonator școală suporter
Patrula de reciclare – Grădinița cu P.P. Nr. 8 Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here