Opt gorjeni, din Obreja, trimişi în judecată pentru trafic de persoane

535
politiePoliţiştii gorjeni de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au finalizat o anchetă în care au trimis în judecată 8 persoane implicate în traficul cu persoane, inclusiv cu minore, trimise în străinătate să se prostitueze.

Fetele au fugit însă din imobilele în care le ţineau proxeneţii lor, iar acum sunt sub supravegherea Poliţiei.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a anunţat ieri că ancheta în acest caz a început la sfârşitul anului 2008, la sfârşitul lunii mai din acest an fiind reţinute 4 persoane din Târgu-Jiu, două dintre ele fiind prinse în flagrant în timp ce încercau să scoată din ţară o tânără de 19 ani din Brăila. Operaţiunea respectivă s-a desfăşurat în zona Vămii Nădlac, doi dintre membrii grupării, un bărbat şi o femeie, fiind reţinuţi pe loc, alte două persoane fiind reţinute în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul acestora din Târgu-Jiu.
Şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Gorj, comisarul şef Dumitru Manolea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă în care a fost prezentat cazul respectiv, că prinderea celor patru a fost posibilă după ce unul dintre membrii reţelei a fost lăsat să treacă prin vamă, spre Ungaria, pentru a crede că nu sunt probleme la tranzitarea frontierei. Poliţiştii gorjeni au urmărit maşinile şi autocarul cu care erau duse în Italia tinerele racolate, în acest dosar fiind anchetaţi de către poliţiştii din Timişoara şi doi şoferi de autocar, consideraţi complici ai proxeneţilor.
De asemenea, conform şefului Biroului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Gorj, proxeneţii aveau un complice în Italia, un bărbat de aproape 70 de ani căsătorit cu o tânără din România, acesta fiind anchetat de către poliţiştii italieni. Manolea mai spune că deschiderea anchetei a fost posibilă după ce tinerele duse în Italia au fugit din locuinţele în care erau ţinute, ele fiind în prezent în centre speciale de protecţie din România.
Comisarul şef Dumitru Manolea a precizat că suspecţii implicaţi în această reţea au câştigat într-o jumătate de an circa 90.000 de euro, conform documentelor folosite în transferurile de bani de tip Western Union. Poliţiştii au reuşit să confişte de la aceştia doar 1,2 kg aur, 1300 de euro, 6500 de lei şi două autoturisme folosite la transportarea fetelor în Italia. Persoanele trimise în judecată sunt acuzate de grup infracţionat organizat, trafic de minore, trafic de persoane şi trecere frauduloasă a frontierei.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here