Noua organigramă a CEO: Iacob, noul director al ELCFU-Motocu, director tehnic la Divizia Energetică

1665

Începând cu 1 martie, odată cu noua organigramă a CEO, o serie de directori vor dispărea din schema actuală de personal, posturile de conducere din Complexul Energetic Oltenia(CEO) fiind diminuate, oficial, cu 21%. Reducerile vin însă cu schimbări semnificative la vârfurile unităților, mai mulți directori adjuncți rămânând fără actualele posturi. Surse din CEO anunță că prima zi din martie îl va găsi însă pe Marian Motocu, mutat din postul său de director adjunct în cel de director tehnic al Diviziei Energetice. Noua funcție îl mută pe Motocu înapoi la SE Turceni, de unde va coordona activitatea sucursalelor energetice ale CEO. De o promovare va avea parte și Dumitru Iacob, directorul adjunct al ELCFU Motru, care devine astfel noul director al unității, în locul lui Valentin Tatomir. Directorul adjunct al SDM, Ion Paraschivu va fi noul director tehnic al SDM, în timp ce Dumitru Ungureanu devine și el directorul pe producție al Diviziei Miniere a CEO.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a comunicat, oficial, ieri, hotărârea de a reduce posturile de conducere din unitate cu 21%, respectiv cu 106 posturi, explicând că structura organizatorică a societăţii a fost redimensionată astfel încât deciziile să parcurgă un flux informaţional cât mai scurt, de la emitent la executant. Efectiv abia din 1 martie devin aplicabile noile schimbări despre care CEO se limitează la cifre și nu dă numele celor vizați de acestea. Trebuie menționat că reducerile au fost impuse de ministrul Energiei, care a anunțat recent că unitățile cu pierderi trebuie să renunțe la adjuncți, consilieri și la privilegiile de la locul de muncă.

ceoFina Chircă și Olaru, afectați la funcții!
Directoratul CEO, potrivit unui comunicat de presă al companiei, a hotărât implementarea unei noi structuri organizatorice cu o mai mare flexibilitate, în vederea realizării obiectivelor de eficientizare a activităţii din cadrul companiei. Astfel, numărul posturilor de conducere a fost diminuat cu 21%, ceea ce înseamnă reducerea a opt posturi de director, patru posturi de contabil şef, nouă posturi de şef unitate minieră, opt posturi de şef departament, 21 posturi de şef serviciu şi 56 posturi de şef birou.
Comunicatul nu explică însă și cine sunt directorii afectați de aceste schimbări.
Surse din complex spun însă că Sorin Olaru, adjunctul Direcției de Resurse Umane a fost coborât o treaptă, devenind șef serviciu, în timp ce Delia Chircă, director adjunct la Achiziții, fină a lui Laurențiu Ciurel, a devenit și ea șef serviciu în același loc.
Ion Paraschivu nu mai este nici el director adjunct al SDM, ci a devenit director tehnic la Divizia Minieră, în timp ce Ungureanu va fi directorul de Producție al structurii.

Tatomir, lăsat fără scaun
La ELCFU a dispărut postul de adjunct ocupat de Dumitru Iacob, doctor în minerit, acesta fiind promovat în postul deținut anterior de Valentin Tatomir. Nu se cunoaște deocamdată ce post a primit fostul director, care ocupă în paralel funcția de președinte al PSD Baia de Aramă.
La structura executivă, o schimbare de ultim moment s-a operat și la IT, unde Constantin Rusta a fost înlocuit cu Mihai Emil.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here