Nereguli la service-urile auto din Gorj

724

Mai multe service-uri auto au fost amendate cu peste 1,4 milioane lei de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, pentru practici incorecte, lipsa autorizațiilor sau a precizărilor legate de garanție.
În perioada 15 iunie -10 iulie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut ample acţiuni de control, în toată țara, la service-urile auto. Au fost controlaţi 766 operatori economici, constatându-se abateri la 65% dintre aceștia.
Comisarii ANPC au dat 318 avertismente şi 309 amenzi contravenţionale în valoare de 1.407.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, fiind oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare aproximativă de 49.198 de lei.
În cursul acţiunilor de control s-au constatat o serie de abateri. În Gorj este vorba despre lipsa totală sau parțială a precizărilor cu privire la garanția pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, nerespectarea timpului de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție, lipsa afișării sau afișare neconformă a prețurilor și tarifelor orare (prețurile sau tarifele afișate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt așezate la loc vizibil sau sunt afișate în mod echivoc, fără a avea toate explicațiile necesare) și comercializare de produse cu data ieșirii din uz depășită sau cu termenul de valabilitate nespecificat.
Verificările au avut loc în urma sutelor de reclamaţii primite de ANPC de la consumatori şi transportatori privind practici comerciale incorecte şi facturi „umflate”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here