Mort electrocutat pentru câteva kilograme de „fier vechi”

395

DSCF2833Sfârşit dramatic pentru un bărbat din municipiu care a încercat să fure piese metalice dintr-un post de transformare de la marginea oraşului, pe care îl credea decuplat de la reţea.

Acesta aproape a fost carbonizat după ce curentul a trecut prin el. Nu mai puţin de 6 kv au trecut prin corpul său, acasă aşteptându-l în zadar mama, soţia, fiul şi fraţii.

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineaţa într-un spaţiu părăsit al fermei avicole de la marginea municipiului. Alin Marius Baltă avea 35 de ani şi de vineri seara nu-l mai văzuse nimeni pe acasă, mama lui venind disperată la locul în care a aflat că acesta zace fără suflare. „Nu l-am văzut, nu mi-a spus nimic, nu am ştiut nimic de el până acum. Plecai să-l caut când văzui că nu mai răspunde la telefon. El era viaţa mea, era ajutorul meu şi uite cum îl găsii”, se căina femeia. Bărbatul locuia în satul Botorogi împreună cu soţia şi bebeluşul lui de câteva lui, dar şi cu mama şi cu alţi doi fraţi, niciunul dintre ei neavând vreun loc de muncă. Cei care îl cunosc cred că vineri seara acesta a plecat să facă rost de nişte fiare pe care să le ducă la un centru de colectare a deşeurilor metalice. „E un băiat amărât. Eu ştiu pentru ce o fi venit, că doar nu să decupleze curentul. Să fure ceva de pe aici, dar oricum numai mortul ştie şi el nu mai învie ca să ne spună ce făcea pe aici. Sărăcia l-a împins la aşa ceva”, a spus Constantin Bălan, unul dintre vecini.

La faţa locului a venit şi un echipaj de la Ambulanţa Gorj, dar medicii nu au mai avut ce să facă. Aceştia şi-au riscat chiar viaţa, intrând în postul de transformare, unde se afla curentul, fără să îşi dea seama de la început că tensiunea electrică îi poate afecta şi pe ei. „Noi l-am găsit decedat, nu am mai făcut manevre de resuscitare pentru că era mort de circa 10 ore. I se şi vede, de altfel, marca de intrare şi cea de ieşire. Am intrat acolo, deşi nu ne-am dat seama la început că era curent. A durat un pic până când s-a luat curentul, dar oricum nu îi mai puteam face nimic pentru a-l salva”, a spus dr Jana Prejbeanu. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, spunând că eventuala dispariţie cu o seară înainte a bărbatului nu a fost anunţată de nimeni. „Din primele cercetări colegii mei au stabilit că acel bărbat a pătruns fără drept în acel spaţiu, unde se pare că a umblat la celulele electrice aflate sub tensiune. Primele indicii arată că a decedat prin electrocutare, trupul lui fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru a se efectua necropsia şi a se stabili cauza exactă a decesului. Până în momentul sesizării acestui eveniment la 112 nimeni nu a adresat nicio altă plângere în legătură cu acest caz. De altfel, acesta a fost găsit decedat chiar de către fratele său”, spune Tică, poliţiştii încercând acum să afle dacă bărbatul se afla la furat de fier vechi singur sau cu altcineva, care l-ar fi putut lăsa singur acolo.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here