Micuţul dispărut în Rânca a fost găsit mort , Familia Velcev a recunoscut cadavrul după haine

1329

foto ramasite copil (1)Constantin Velcev, copilul în vârstă de 7 ani care a dispărut în zona Rânca, a fost mâncat de animale sălbatice. Cadavrul unui copil, devorat mai mult de jumătate, a fost găsit la mai mult de 8 kilometri de la cabana de unde a dispărut

micuţul Costea. Mama şi bunica băiatului au recunoscut hainele micuţului fără nici cea mai mică ezitare. Tot ce a mai rămas din copil a fost strâns într-o pungă şi transportat la INML Bucureşti.

Costea a fost căutat mai multe săptămâni de sute de poliţişti, pădurari şi voluntari după ce a dispărut de la cabana din staţiunea Rânca, unde venise împreună cu familia. După zile întregi de disperare şi căutări şi după ce a cheltuit toţi banii pe care îi avea, fiind nevoită să doarmă mai multe nopţi în maşină, mama micuţului s-a întors la Constanţa, aşteptând mereu veşti din partea poliţiştilor gorjeni. Fără să renunţe la căutări şi aducând mai mulţi câini de urmă dar şi pregătiţi în căutarea de cadavre, oamenii legii nu au prea avut sorţi de izbândă. Cel care a găsit cadavrul micuţului a fost un cioban care plecase la adunat de zmeură.
foto ramasite copilGăsit de un cioban
Gheorghe Ciuroiu este cioban şi, din câte spune, a auzit de cazul copilului dispărut: „Eu acum două săptămâni, pe 25, am coborât acasă. A venit poliţia, mi-a luat declaraţie despre copilul ăsta. Am auzit despre el. Între timp a venit Vărzaru şi m-a luat la vaci în Paltinul”. Urcând din nou la munte, Ciuroiu a avut neplăcuta surpriză de a găsi, în loc de zmeura după care plecase duminică, rămăşiţele unui copil care fusese sfâşiat de animale. „Astăzi (n.r. duminică) plecai cu un coleg după zmeură. Mergând după zmeură, el o luă în sus pe izvor, eu în jos, mergând şi pe o parte şi pe alta am dat de cadavrul copilului. Era piciorul drept numai laba mâncată, stângul de tot şi din brâu în jos ce mai era. Mi-am dat seama că e copil. După aia, nu avusei semnal la telefon, ieşi sus în munte şi sunai la 112”, a mai spus ciobanul.
La mai bine de opt kilometri de cabană
Potrivit acestuia, copilul ar fi putut ajunge şi singur în zona respectivă, existând un drum de acces, care este, însă, destul de anevoios. Totuşi, poliţiştii, după ce au vorbit cu părinţii, au ajuns la concluzia că sub nicio formă minorul nu ar fi putut merge foarte mult pe jos, drept urmare zona în care a fost găsit cadavrul nefiind cercetată de căutători. „E departe, noi ne-am oprit cu căutările la un kilometru distanţă de locul unde a fost găsit, nu ne-am fi gândit că poate ajunge aşa departe”, a declarat Viorel Caragea, şeful poliţiei. Acesta a condus echipa operativă care, după telefonul primit la 112, duminică, a urcat în staţiunea montană pentru a vedea despre ce este vorba.
Poliţia caută şi alte rămşite din corpul copilului
Oasele micuţului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, fiind trimis la Bucureşti, pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre Constantin Velcev. „Conform procedurii, am prezentat cele patru obiecte de îmbrăcăminte (tricou, pantaloni, un hanorac fără glugă şi o pereche de chiloţi) mamei şi bunicii care le-au recunoscut, fără ezitare. Rămăşiţele vor fi duse la Institutul <<Mina Minovici>> pentru a se realiza testele, care vor dura în jur de două săptămâni”, a declarat ofiţerul de poliţie Aurelian Şuţă. În prezent, la Rânca poliţiştii caută şi celelalte resturi, rămăşiţele fiind incomplete.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here