Magistraţii au dat mandate de arestare pe bandă rulantă

351

mandate de arestare (4)Mandate de arestare pentru mai multe persoane din judeţul Gorj au fost eliberate zilele trecute de instanţă, în cazul unor furturi care s-au petrecut pe raza judeţului nostru. În alte cazuri, însă, s-a stabilit cercetarea în stare de libertate.

Alin Şchiopu, de 27 de ani, din Polovragi, acuzat că ar fi furat trei cai de la vecini şi că ar fi fost prins în timp ce încerca să mai sustragă alte trei cabaline, este cercetat pentru furt calificat în stare de libertate. Bărbatul a fost reţinut timp de 24 de ore şi prezentat, ulterior, Parchetului de pe lângă Tribunalul Novaci unde s-a stabilit cercetarea sa în stare de libertate. Tot în stare de libertate sunt cercetaţi şi doi tineri din Turceni, Marian Beşliu, de 24 de ani şi Alin Nicolae, de 22 de ani, care sunt acuzaţi că ar fi furat dintr-un complex diferite obiecte în valoare totală de 20 mii lei. Instanţa de judecată a decis, însă, ca aceştia să nu părăsească localitatea de domiciliu pentru 29 de zile. De acelaşi verdict a avut parte, până acum, şi bătrânul de 63 de ani din Târgu-Jiu, Costel Baldovin, care, ziua în amiaza mare, a intrat în casa unui târgujian de unde a furat un televizor color. Aparatul a fost recuperat şi înapoiat proprietarului, iar făptaşul s-a ales cu o noapte la arest şi cu acuzaţia de furt calificat, pentru care este cercetat în stare de libertate.

Mandat de arestare preventivă pentru trei suspecţi

Tot 29 de zile, dar de data aceasta de arest, a decis instanţa să îi dea şi vâlceanului Ştefan Brătoiu, de 21 de ani, care a intrat în casa unui gorjean, din care a furat un ceas şi alte bunuri în valoare de 500 de lei precum şi cheia de la uşa de la intrare. De arest nu au scăpat nici cei doi bărbaţi din Turceni, Emil Costescu, de 30 de ani şi Grigore Creţan, de 35 de ani, care luni seara au dezmembrat şi sustras mai multe platelaje metalice de la un pod de cale ferată. Aceştia sunt reţinuţi pentru 29 de zile fiind acuzaţi de distrugere şi semnalizare falsă, pătrundere în zona de siguranţă feroviară şi furt calificat.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here