Lucruri personale ale Generalului Gheorghe Magheru, la Muzeul Judeţean Gorj

498
donatie magheru (14)Sala Muzeului Judeţean care cuprinde o serie de obiecte care au aparţinut familiei generalului Gheorghe Magheru va fi îmbogăţită. Şi asta pentru că Vlad Magheru, strănepotul generalului, a mai făcut o donaţie importantă, zilele trecute.

Argintărie, porţelan, fotografii de familie sau cărţi de vizită primite de la oameni importanţi ai momentului, cu care familia Magheru avea contact, toate acestea au fost donate Muzeului Judeţean Gorj. Majoritatea vor fi recondiţionate şi expuse în Sala Magheru sau într-o expoziţie temporară. „La finele săptămânii trecute, Vlad Magheru ne-a oferit o donaţie foarte importantă care cuprinde obiecte din argint, porţelan de Viena, fotografii şi amintiri de familie, documente şi multe alte obiecte care au aparţinut în exclusivitate generalului sau urmaşilor acestuia”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.
O sală dedicată familiei Magheru
Această donaţie nu este prima făcută de către Vlad Magheru, Muzeului Judeţean Gorj. Nepotul generalului a mai donat, anul trecut, mobilier şi foarte multe alte obiecte care au fost reunite toate într-o sală de la etajul Muzeului. Această sală poartă numele de „Zestrea Magherilor”. „La finele anului 2008, Vlad Magheru ne-a donat lucruri nepreţuite, extrem de importante. Am amenajat o întreagă sală cu ele”, a completat Hortopan. În sala cu donaţia Magheru se desfăşoară simpozioane şi lecţii deschise pentru elevii care provin de la şcoli partenere ale Muzeului Judeţean Gorj. Încărcătura istorică le poate oferi acestora o adevărată lecţie dar şi o privire în lumea începutului de secol XIX.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here