Lucrările concursului “Copiii şi mediul”, expuse de 1 iunie

351

hai huiCentrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, împreună cu Asociaţia Umanitară “Iunona”, derulează în perioada 15 – 30 mai 2010, la nivelul judeţului Gorj, concursul ,,Copiii si mediul”.

Competiţia urmăreşte două probleme majore cu care se confruntă societatea noastră, şi anume, copiii cu dizabilităţi şi protecţia mediului. Acest concurs îşi propune cultivarea dragostei, a respectului şi a preţuirii faţă de natura înconjurătoare, stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

“Ignoraţi sau chiar respinşi de societate, copiii cu dizabilităţi îşi pierd, încet-încet, dreptul la o viaţă normală. E drept că autorităţile fac paşi mărunţi, dar mai sunt multe lucruri de rezolvat”, declară reprezentanţii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă. În toată ţara , aproape şase mii de copii cu dizabilităţi învaţă la o şcoală normală, după o programă adaptată.

“Operele” maeştrilor copii, scoase la vânzare

Din dorinţa de a-i ajuta pe copiii cu dizabilităţi, lucrările prezentate în cadrul concursului vor fi valorificate într-o expoziţie cu vânzare, sub patronajul Asociaţiei Umanitare “Iunona”. Lucrările vor fi expuse la data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în centrul municipiului Târgu-Jiu. Partenerii proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi Primăria Târgu-Jiu. Principalii coordonatorii ai concursului “Copiii şi mediul” sunt profesorii Nicu Baiu, Ionuţ Negomireanu, Adriana Ţăpurin, Simona Sgondea, Eugenia Popescu, Nicu Toropu şi Ovidiu Pătraşcu.

4 secţiuni concurenţiale

Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul este format din preşcolari, şcolari şi liceeni, părinţii acestora, cadre didatice îndrumătoare şi membri ai comunităţilor locale din judeţ. Concursul se va desfăşura la sediul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă, iar secţiunile competiţionale vor fi, pictură – desen – caricatură, colaj, jucării de materiale reciclabile, design vestimentar din materiale reciclabile.

Rezultatele aşteptate din partea acestui concurs sunt consolidarea unui grup de iniţiativă care va derula activităţi în domeniul educaţiei pentru mediu, realizarea materialelor pentru toate secţiunile propuse în calendar, participarea la concurs a unui număr de cel puţin 100 de copii din judeţ, contribuirea la dezvoltarea spiritului de observaţie, la stimularea creativităţii, la trezirea unor sentimente ECO.

IZABELLA MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here