Liderul PSD Gorj: Nu văd rostul alegerilor în 6 decembrie

1253

Partidul Social Democrat nu își dorește alegeri parlamentare în această iarnă, în contextul crizei sanitare. Pesediștii au încercat, luni, să introducă în dezbaterea Legislativului legea care permite Parlamentului să decidă amânarea datei alegerilor din 6 decembrie, dar fără succes. Cvorumul nu a fost asigurat, iar PSD nu mai are majoritate.
Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că nu vede rostul organizării alegerilor locale în condițiile în care a explodat numărul de cazuri de coronavirus.
„Este o problemă extrem de delicată, iar eu nu văd rostul alegerilor în data de 6 decembrie, pe acest fond de infectări într-un mod alarmant. Și vorbim doar de testările zilnice. Dacă am testa masiv, cum se practică în alte țări europene, am constata că numărul persoanelor infectate este mult mai mare, și ar depăși 10-15 sau chiar 20 de mii de cazuri pe zi. Secțiile ATI sunt supraaglomerate, personalul medical nu face față, este subdimensionat, și atunci de ce se ține, cu tot dinadinsul, să se organizeze aceste alegeri, în pandemie, când foarte bine se pot amâna. Ele s-ar putea organiza în primăvară sau în vară, în condiții de siguranță, atunci când situația o permite”, a declarat Weber, la un post local de radio.
În opinia liderului PSD Gorj, liberalii se grăbesc cu organizarea acestui scrutin doar din interese pur electorale. „Pe zi ce trece, imaginea PNL se erodează și și-au dat seama că în primăvară vor avea un scor dezastruos”, spune Weber.
„Expiră mandatul Parlamentului, democrația înseamnă alegeri. Fără alegeri nu există democrație. Dacă lăsăm în funcție Parlamentul acesta distruge România. O să dea pe bandă rulantă noi și noi aberații, care vor arunca România în aer”, a spus premierul Ludovic Orban, președintele PNL.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here