La Târgu-Jiu şi în judeţ, GORJFEST – 2009

513

Ediţia cu numărul patru a taberei internaţionale de arte vizuale – fotografie, film documentar, sculptură mică, grafică şi pictură – GORJFEST se va desfăşura anul acesta în perioada 18 – 27 octombrie. La această întâlnire dedicată creaţiei artistice, sub formele enumerate mai înainte, vor participa peste 30 de artişti, dintre aceştia 10 vor reprezenta cultura a trei continente venind din Argentina, Columbia, Canada, Elveţia Belgia, Franţa, Italia, ceilalţi creatori fiind din România.

Participanţii la tabără vor avea ocazia să admire frumosul peisaj al Gorjului, la Tismana, de asemenea o şedinţă de creaţie este programată să aibă loc în mediul de muncă al minerilor gorjeni.

În cadrul acestui eveniment cultural, în ziua închiderii festive a taberei, se va organiza, la Muzeul Judeţean o expoziţie de artă cu lucrările a 100 artişti plastici, între care se vor afla şi cele realizate la GORJFEST. „Va fi cea mai mare expoziţie de acest gen organizată până acum la Târgu Jiu, iar pentru că majoritatea celor care vor expune sunt aromâni, la vernisaj va fi prezent şi Grupul folcloric „Glasul Pindului” aparţinând „Comunităţii Aromânilor” din România”, a declarat Teodor Dădălău, directorul acestui program, reprezentant al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, instituţia organizatoare a GORJFEST –ului.
Mai multe amănunte referitoare la acest eveniment vă vom prezenta în urma conferinţei de presă care se va desfăşura în data de 16 octombrie.
Viorel SURDOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here