La Târgu Jiu, în prima seară de festival – Lumânări aprinse pentru Tatiana Stepa

2673

poze fest folkSpiritul Tatianei Stepa este la Târgu Jiu în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”. În prima seară, oamenii de folk, atât concurenţi cât şi interpreţi deja consacraţi, au urcat pe scenă cu lumânări aprinse pentru cea care a fost „doamna folkului românesc”. La începerea festivalului, toate luminile au fost stinse, şi în timp ce glasul inconfundabil al Tatianei răsuna în toate boxele, cu melodia „Cântec pentru prieteni”, interpreţii de folk au urcat pe scenă ţinând fiecare în mână câte o lumânare şi un gând bun îndreptat spre cea care ne-a părăsit prea devreme.

„Vă las toate ce-au fost bune,/Dar şi cele ce n-au fost,/Vă las tot ce nu pot spune,/Nu mai are niciun rost./(…)Dar vă las şi bucuria/Şi tot cerul meu de stele,/Vă las singura avere,/Vă las cântecele mele” sunt câteva versuri din melodia “Cântec pentru prieteni” pe care toţi cei prezenţi, inclusiv publicul, au ascultat-o în picioare, cu lacrimi în ochi. De asemenea, binecunoscuta melodie “Copacii fără pădure” a fost cântată şi aplaudată îndelung. Pe tot parcursul primei seri a festivalului, Tatiana Stepa a vegheat dintr-o fotografie sub care au fost aprinse lumânări.

Microfonul Tatianei a rămas gol
“La melodia «Antiprimăvara», Tatiana venea mereu în dreapta mea, la microfon, cânta alături de mine, mereu îşi muta cu un metru mai în spate microfonul şi când se termina melodia şi vroiam să mă întorc să o sărut şi să îi mulţumesc ea era deja în culise. Aşa a fost Tatiana”, a spus, cu glasul gâtuit de emoţii, Vasile Şeicaru. Una dintre surprizele serii a fost prezenţa Magdei Puşkaş, cea care, ani de-a rândul, a cântat alături de Tatiana în grupuri ca “Partaj”. “Mi s-a spus să nu las oamenii să o uite, dar eu nu pot face totul singură, fiecare trebuie să îşi aducă aportul. Eu nu pot decât să îi cant piesele şi să le amintesc mereu oamenilor”, a spus artista.
Spectacol până în noapte
În prima seară au intrat în concurs opt concurenţi, dintre care două grupuri, aceştia venind din oraşe ca Piatra Neamţ, Craiova, Suceava, Lupeni, Bucureşti, Braşov dar şi un grup din Botoşani. Festivalul a început în jurul orei 21,30 şi a ţinut până târziu, în noapte, după ora 2. Pe scenă, în partea de recital, au urcat Florin Camen, Adrian Ivaniţchi şi mulţi alţii, cel care a încheiat prima seară fiind Emeric Imre alături de trupa sa.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here