La judecată, pentru credite bancare frauduloase

424

Un grup infracţional format din nu mai puţin de cinci persoane, a fost trimis în judecată de către poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor pentru înşelarea unor instituţii bancare cu peste 50 mii lei. Este vorba despre credite obţinute în mod fraudulos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, prejudiciul total a fost de 53 000 lei, realizat printr-o serie de credite bancare obţinute illegal. Au fost implicate trei persoane din judeţul Hunedoara şi două din Gorj. „În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că în cursul anului 2008 suspecţii, Florian F., de 40 ani şi Vasilica C.L., de 33 ani, ambii din judeţul Hunedoara, profitând de faptul că procedurile de acordare a unor credite bancare pentru nevoi personale erau rapide şi nu implicau multe documente sau verificări minuţioase, au pus la punct o metodă frauduloasă de a obţine venituri importante cu eforturi minime”, a declarat Daniel Tică. Acesta a mai spus şi că, pentru a-şi duce la capăt planul, cei doi i-au racolat pe Nelu C., de 36 ani, din judeţul Hunedoara şi Ramona D. şi Valerica C., ambele de 25 ani, din judeţul Gorj.

Adeverinţe de venituri false

Deşi cele trei persoane racolate nu aveau ocupaţie, le-au fost procurate adeverinţe de venituri, precum şi facturi de utilităţi, documentele fiind falsificate. “De aceste documente au uzat Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., care, cu prilejul încheierii unor contracte de împrumut cu diverse unităţi bancare, au indus în eroare funcţionarii bancari. În acest mod, suspecţii Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals, au obţinut împrumuturi de 53 000 lei, parte din sumele de bani obţinute fraudulos, acordând-o drept „comision” suspecţilor Florian F. şi Vasilica C.L., cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a mai spus Tică. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here