La închisoare, pentru două cazane de inox

371

Doi bărbaţi au fost reţinuţi timp de 29 de zile pentru furtul a două cazane de inox, dintr-o societate comercială. Oamenii legii şi-au dat seama despre ce s-a întâmplat în momentul în care au depistat în trafic o femeie care căra cu o căruţă aceste două cazane pentru care nu a putut oferi acte de provenienţă.

Rodica D., de 31 de ani, transporta cu o căruţă două cazane de inox. Aflându-se într-o misiune de patrulare, doi poliţişti din Rovinari au oprit-o şi i-au cerut actele. Faptul că femeia nu a putut explica de unde are cele două obiecte i-a pus pe oamenii legii pe gânduri. „La data de 23.07.2010, orele 15:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, în timp ce efectuau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au identificat-o pe D. Rodica, de 31 ani, din judeţul Gorj, care transporta cu un atelaj cu tracţiune animală, două cazane de inox. Persoana în cauză nu a putut justifica provenienţa bunurilor şi, având în vedere că era vorba despre cazane pentru frământarea aluatului de pâine, poliţiştii au început verificările. S-a stabilit că acestea au fost sustrase de la o fostă fabrică de pâine ce aparţine unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Rovinari”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Reţinuţi pentru 29 de zile

Oamenii legii au extins cercetările şi au aflat că cele două cazane fuseseră furate chiar în ziua respectivă, la sustragere participând încă două persoane, Zoro M., de 26 de ani şi Jeno B., de 19 ani. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sâmbătă, fiind introduşi în Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. Ulterior, poliţiştii i-au prezentat pe cei doi suspecţi, cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu. “Instanţa de judecată a emis pe numele celor doi, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. De asemenea, faţă de suspecta D. Rodica a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 de zile”, a mai spus Tică.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here