Jandarmeria Gorj, luată cu asalt de elevii de la Albeni

458

foto 003Aproximativ 50 de copii de la Şcoala Generală din Albeni au avut ieri ocazia să viziteze sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Acesta şi-a deschis porţile cu ocazia sărbătoririi patronilor spirituali Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. De asemenea, tot cu această ocazie a avut loc şi un ceremonial religios-militar.

Copiii au fost cei mai încântaţi de sărbătoarea jandarmilor şi asta pentru că, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, au avut ocazia să viziteze Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj. DSC02653Aceştia au văzut tot felul de arme şi au ţinut să se fotogafieze cu ele. Au putut cere explicaţii şi jandarmilor specializaţi în aşa ceva care au fost de faţă, lângă standurile pe care se găseau armele. Micuţii au fost impresionaţi, de asemenea, şi de câinii care au făcut, împreună cu dresorii lor, mai multe exerciţii demonstrative. „Mi-a plăcut tot. Am văzut multe lucruri minunate pe care nu aveam cum să le aflu dacă nu veneam aici. Mi-ar plăcea să mă fac jandarm, să apăr ţara, este o meserie frumoasă”, a spus o elevă în DSC02721vârstă de 14 ani. „Venim de la Şcoala Generală Albeni, cu un număr de 50 de elevi care provin din clasele V-VIII. Scopul vizitei a fost ca să vadă această unitate de elită a judeţului Gorj, care are rolul de a apăra securitatea cetăţenilor şi pentru a se putea orienta pe viitor privind profesia. Mi-au plăcut toate aspectele prezentate, în special muzeul acestei unităţi, muzeu care reprezintă evoluţia acestei instituţii, de la apariţia ei”, a declarat Teodor Voicu, profesor de istorie şi educaţie civică. Prezentă la eveniment a fost şi Aurora Zgonea, preşedintele Asociaţiei „Tinerii Luptă Împotriva Viciilor Mileniului III”, din Craiova. „Avem în derulare, în Albeni şi într-o localitate din Dolj un proiect intitulat „Există o şansă”. Vrem să le arătăm la copii că dacă învaţă, dacă sunt ascultători, dacă îşi respectă părinţii şi învăţătorii, au în viaţă o şansă. Şi le-am arătat şansa supremă, acum două săptămâni au fost în vizită la Parlamentul României. Acum i-am adus la jandarmerie”, a spus Zgonea.

Mihail şi Gavriil, sărbătoriţi şi la Bumbeşti-Jiu

Ziua a continuat cu un ceremonial religios şi militar menit să aducă un omagiu Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, sărbătoriţi ieri. Astfel, tot la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, s-a ţinut o slujbă religioasă, a avut loc o paradă, s-au citit mesaje şi alocuţiuni şi au foat rostite cuvinte despre însemnătatea zilei de 8 noiembrie. Această zi nu a trecut nemarcată nici la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „General Gheorghe Magheru” din Bumbeşti-Jiu. De asemenea, a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria poetului Adrian Păunescu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here