ITM Gorj s-a pronunțat: Valoarea voucherelor de vacanță pentru angajații CEO, inferioară!

1449

Vouchere de vacanță de 2080 de lei trebuie să primească fiecare dintre salariații CE Oltenia, începând cu 1 mai. Clarificarea vine de la ITM Gorj, instituție care întrebată de sindicatul lui Nicu Bunoaica a arătat că valoarea de 1450 de lei pentru voucherele salariaților companiei este mai mică decât prevede legea.

Nicu Bunoaica a avut dreptate atunci când a ridicat public problema voucherelor de vacanță, care aveau o valoare prea mică la CE Oltenia, chiar dacă acest lucru a fost prevăzut la negocierile pentru greva din ianuarie.
Liderul de sindicat a cerut clarificări ITM Gorj, iar pe 29 martie a primit un răspuns relevant, care specifică faptul că, potrivit legii, societățile ,,vor acorda angajaților proprii primele de vacanță numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit, în condițiile legii, pentru un salariat”. ,,Considerăm că stabilirea cuantumului voucherelor de vacanță la 1.450 lei s-a făcut cu eludarea acestor prevederi legale imperative”, scrie în răspunsul ITM pentru Sindicatul Solidaritatea 2013.În concluzie, CEO va fi obligat să se alinieze legii și să mărească valoarea voucherelor pentru cei peste 13.000 de salariați ai companiei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here