Intoxicată la căpătâiul mamei moarte

466

DSCF2100Moartea unei bătrâne de 88 de ani din municipiu a dus, luni seara, la intoxicarea gravă a fiicei acesteia, femeia fiind şi ea aproape gata de a-şi pierde viaţa. Ana Dobrotă, de 59 de ani, ţinea foarte mult la mama ei nu doar pentru că amândouă aveau acelaşi nume, ci pentru că era şi foarte credincioasă şi ştia că trebuie să fie alături de cea care i-a dat viaţă până în ultima clipă.

Bătrâna Dobrotă a murit în cursul zilei, moment în care femeia de 59 de ani şi-a sunat fiul, aflat la Alba Iulia, pentru a-i da trista veste. Peste 10 minute, când a sunat înapoi pentru noi discuţii, băiatul a observat că nu-i mai răspunde nimeni la telefon. La convorbirea anterioară mama îi spusese că îşi pune de-un ceai pe aragaz şi îl aşteaptă la Târgu Jiu.

Bărbatul şi-a dat seama imediat că s-a întâmplat ceva rău, dar, cum nu avea un telefon de la vreun vecin de bloc, nu i-a mai rămas decât să vină cât mai repede posibil în oraş, lucru care s-a şi întâmplat. Atunci când a ajuns la garsonieră cele mai negre gânduri i s-au confirmat, uşa nefiindu-i deschisă de mama sa. Acesta a încercat să sune pe mobil, dar, deşi auzea telefonul sunând din apartament, nimeni nu răspundea, singura variantă rămasă fiind cea a unui apel la 112. Pompierii sosiţi la faţa locului au spart uşa de acces şi le-au găsit pe cele două femei căzute pe jos. Ana Dobrotă a fost transportată de urgenţă la spital, o ambulanţă preluând-o şi resuscitând-o până nu a fost prea târziu. Femeia a fost în cele din urmă salvată, ieri dând semne că îşi revine. Din păcate, mama sa a ajuns la Serviciul de Medicină Legală, acolo unde medicii au efectuat necropsia pentru a stabili cauzele morţii, problemele cardiace ale acesteia spunându-şi în cele din urmă cuvântul.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here