Instituţiile deconcentrate au redus numărul controalelor

493
În ultima săptămână de dinaintea procesului electoral pentru alegerea noului preşedinte al României şi pentru a nu naşte subiectivităţi, instituţiile deconcentrate ale judeţului au rărit controale pe care le efectuau de obicei, în anumite perioade ale anului.

Din păcate, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj nu a mai făcut controale la anumite firme, nici săptămâna trecută şi nici zilele acestea. „Am dorit să lăsăm deoparte controalele planificate şi să ne centrăm pe şcoli, pentru a urmări buna desfăşurare a programului Laptele şi Cornul. Nu vrem ca acum, înainte de alegeri, oamenii politică să creadă că suntem subiectivi şi facem verificări şi amendăm în funcţie de culoarea politică”, ne-a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. De asemenea, şi alte econcentrate cum ar fi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat mai puţine controale, dar, după cum spun reprezentanţii, doar din cauză că numărul inspectorilor este mai mic. „Avem ceva mai puţine acţiuni de verificare datorită concediilor obligatorii, dar încercăm să ne desfăşurăm programele în măsura în care să putem acoperi cerinţele minime. De altfel, pe evidenţa muncii trebuie să avem activitate datorită faptului că aveam planificările întocmite”, ne-a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al instituţiei.

Totodată, Garda Financiară Gorj se declară a fi o unitate obiectivă care a lăsat controalele deoparte din cauza concediilor fără plată. „Am acordat în ultima săptămână o importanţă mai deosebită anumitor adrese, am făcut controale în nota păstrând nota obişnuită, fără să se observe influenţa campaniei electorale”, ne-a declarat Ion Pupăzan, director coordonator al Gărzii Financiare Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here