Începe Festivalul Naţional de Gimnastică şi Dans „Măiastra”

363

trofeu festivalSute de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, din aproape toată ţara, sunt aşteptaţi în acest weekend la Târgu-Jiu pentru a participa la o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Gimnastică Aerobică şi Dans „Măiastra”. Printre participanţi se vor număra de asemenea şi mai multe echipaje din străinătate, organizatorii sperând ca începând cu ediţia de anul viitor festivalul să poată fi transformat în unul internaţional. Invitat special anul acesta, în calitate de preşedinte al juriului la secţiunea dans, este coregraful Edi Stancu.

Ajuns la cea de-a V-a ediţie, Festivalul Naţional de Gimnastică Aerobică şi Dans „Măiastra” se va desfăşura sâmbătă, 5 mai, între orele 09:00 şi 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi festivitatea de premiere a câştigătorilor. Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an sunt aşteptaţi aproximativ 370 de participanţi din toată ţara, dar şi câteva echipaje din străinătate. „Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, gimnastică aerobică şi dans, şi vor fi prezente 27 de echipaje. De asemenea, la concurs vor participa şi invitaţi din străinătate. Este vorba de Ansamblurile „Porumbiţa” şi „Elegance” din Republica Moldova şi de echipajul Centrului de Tineret Ruse din Bulgaria. Anul acesta ne-am rezumat doar la stadiul de invitaţie, în speranţa că anul ce vine vom reuşi să transformăm festivalul în unul internaţional”, a declarat Valerica Ciobanu, profesoară de gimnastică aerobică la Palatul Copiilor şi unul dintre coordonatorii acestui proiect. Judeţul Gorj va fi reprezentat de 32 de copii din cadrul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu. 20 dintre aceştia, pregătiţi de profesoara Valerica Ciobanu, vor participa la secţiunea gimnastică aerobică, în timp ce alţi 12 copii, pregătiţi de profesoara Elena Guţu, vor concura la secţiunea dans. De asemenea, la concurs vor participa şi elevi de la Şcoala Populară de Artă.

Edi Stancu, preşedintele juriului

Invitat special anul acesta la Festivalul de Gimnastică Aerobică şi Dans „Măiastra” este coregraful Edi Stancu. Acesta va fi preşedintele juriului la secţiunea dans, juriu din care vor mai face parte profesoarele Ana Gogălniceanu, Loredana Teică şi Cristina Tomescu. La secţiunea gimnastică aerobică, preşedintele juriului va fi Costi Nanu, Conf. Dr. la Universitatea din Craiova, acesta urmând să decidă, alături de profesoarele Ricarda Filip şi Nicoleta Sîrbu, care sunt cei mai talentaţi concurenţi. Premiile vor consta în medalii, diplome, trofee şi plăsuţe de la organizatori.

Organizatori

Festivalul „Măiastra” este organizat de Palatul Copiilor, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport şi comitetelor de părinţi ai copiilor de la cele două cercuri, de gimnastică aerobică şi dans. „În organizare s-au implicat de asemenea, pentru că banii veniţi de la minister pentru acest festival au fost foarte puţini, comitetele de părinţi ale celor două cercuri de gimnastică aerobică şi dans. Costurile se ridică la aproximativ 150 de milioane lei vechi iar de la minister am primit 35 de milioane. ”, a precizat Valerica Ciobanu.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here