Încă 27 de membri ai Sindicatului „Sănătatea”, recalificaţi profesional

350

ion marutaUn număr de 27 de membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj se află într-un proces de recalificare profesională. Aceasta este ce-a de-a doua grupă de cursanţi, prima absolvind deja cursul de operator-calculator introducere şi validare date. Toate acestea se datorează Sindicatului „Sănătatea” Gorj, care derulează, la nivelul judeţului nostru, un proiect european de recalificare profesională. Cursurile se desfăşoară la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu.

„Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” este un proiect european câştigat de Sindicatul „Sănătatea” Gorj. Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia sindicatului. Prin proiectul european al Sindicatului „Sănătatea” Gorj se oferă posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii. Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj spune că deja prima grupă de cursanţi a finalizat cursul, fiind promovat şi examenul.

 

Încă 27 de sindicalişti se recalifică

Pe data de 3 mai, 27 de membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj au susţinut o pretestare în vederea parcurgerii cursului de operator-calculator introducere şi validare date. Cursul va începe pe data de 14 mai şi se va desfăşura la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu. „Pe 14 mai încep cursurile pentru 27 de cursanţi. Cursurile se vor susţine la sediul Centrului de Calcul Târgu-Jiu. Prima grupă de 21 de cursanţi a absolvit cursul”, a precizat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

150 de sindicalişti, recalificaţi profesional

Prin implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare. Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului Sindicatului “Sănătatea” Gorj se adresează tuturor angajaţilor din sistemul sanitar.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here