În sfârşit, s-au făcut înţeleşi! – „Urbaniştii” nu mai au de furcă cu rromii

630

ermina pasare -  izaŞefa Serviciului de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Ermina Pasăre, este mulţumită de faptul că de câteva luni încoace angajaţii nu mai au probleme cu rromii din oraş care ridicau…

ilegal sau sunt certăreţi atunci când aceştia vin în control. „Am făcut multe controale prin gospodăriile persoanelor de etnie rromă, şi după multe discuţii i-am convins că e bine cum îi îndrumăm noi. Unii au înţeles, iar construcţiile pentru care nu aveau autorizaţii au fost dărâmate, iar în cazul altora a fost nevoie de aplicarea amenzilor”, ne-a declarat aceasta. În aceste controale, inspectorii de la Urbanism au fost însoţiţi de agenţi ai Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Serviciul de Urbanism de la Primăria Târgu Jiu nu dispune decât de un singur inspector care se deplasează pe teren, acolo unde se primesc sesizări, însă şi ceilalţi membri ai serviciului îl pot însoţi în caz de nevoie. „Şi noi avem drept de control, dar avem şi documentaţie de întocmit”, a precizat Ermina Pasăre.
Doar 13 procese verbale în opt luni de zile
De la începutul anului şi până în prezent, Serviciul de Urbanism a întocmit 13 procese verbale de contravenţie, aplicându-se amenzi ce însumează 30.000 RON. „Cele mai multe amenzi au fost date pentru nerespectarea autorizaţiilor, cât şi pentru ridicarea de construcţii fără autorizaţiile necesare”. Acestea au fost date în număr mai mare pe strada Termocentralei, pe Lotrului, dar şi pe strada Meteor.
Conform statisticilor, anul trecut, în aceeaşi perioadă fuseseră eliberate 636 de autorizaţii de construire şi 1.357 certificate de urbanism. În 2009, până la 31 iulie inclusiv, Serviciul de Urbanism Târgu Jiu a eliberat 1.263 de certificate de urbanism şi 598 autorizaţii de construire.
„Avem de-a face cu persoane care se grăbesc. Chiar dacă termenul legal de eliberare a unei autorizaţii este de 30 de zile de la data depunerii, asta în cazul în care nu lipsesc acte la dosar, noi facem tot posibilul să le urgentăm”, a încheiat Ermina Pasăre.
Serviciul de Urbanism si Amenajarea Teritoriului este structurat în trei compartimente: Autorizări, Avize şi Acorduri, Controlul Disciplinei în Construcţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here