În așteptarea lui Antonie / Minerii de la UMC Jilț Nord, protest spontan peste o oră

667

Angajații din primul schimb de la Unitatea Minieră de Carieră Jilț Nord au protestat, ieri, timp de mai bine de o oră, refuzând să înceapă lucrul, nemulțumiți fiind că nu toate orele de noapte le-au fost plătite la ultimul salariu. Minerii au așteptat să vină la discuții cu ei directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, dar cele spuse de acesta i-au liniștit, doar parțial. Joi, minerii au anunțat că vor intra iar în grevă, de data aceasta măsura putând să nu mai ia forma protestului spontan. De altfel, în Comisia Paritară a CEO, de ieri, administrația a refuzat să discute cu liderii sindicali problema programului de noapte, în ciuda tensiunilor existente în minerit.

Toți salariții UMC Jilț Nord, din schimbul unu, au participat la protestul spontan de ieri, peste 200 de salariați refuzând, mai bine de o oră, să înceapă lucrul. carieraMinerii erau nemulțumiți că doar șapte din cele opt ore din schimbul III sunt plătite, și asta cu spor de 25%, pe motiv că a opta oră este pe timp de zi, de la 6.00 la 7.00. Participanții la protest au cerut astfel prezența în mijlocul lor a directorului Antonie, dar discuția cu acesta s-a terminat fără un rezultat concret, șeful Diviziei Miniere cerând o păsuire protestatarilor până joi, când acesta va discuta cu managerul interimar al CEO, Ciobotărică. Minerii au acceptat să revină la muncă, dar l-au avertizat pe Antonie că dacă joi nu le va da un răspuns concret, ei vor întrerupe iar munca.

Comisia Paritară, pentru problemele minore
De altfel, problema programului de noapte nici măcar nu a fost trecut pe ordinea de zi a Comisiei Paritare de ieri, deși în cadrul ședinței au fost prezenți lideri sindicali aflați în greva foamei la CEO. Întrunită marți la ora 15.00, Comisia Paritară a CEO nu a luat în discuție programul pe timp de noapte nici măcar dacă acesta i-a scos însă la protest pe salariații de la UMC Jilț Nord. S-a discutat doar despre cazurile sociale din companie, ordinea de zi fiind una subțire. Din partea administrației, ședința a fost condusă de noua directoare de Resurse Umane, mandatată să vorbească cu reprezentanții sindicatelor de către managerul Ciobotărică, doar pe probleme sociale. Ședința va fi reprogramată joi, în timp ce cei de la UMC Jilț așteaptă un răspuns concret, pe ordinea de zi urmând să se afle programul angajaților pe timp de noapte, speră liderii care au participat la comisia de ieri.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here