Idei de afaceri – Casa de comenzi

869

În viaţa de zi cu zi, stressul, temerea de a nu intra în criză de timp şi criza de timp însăşi sunt componente reale, obişnuite deja, care ne însoţesc la tot pasul. Timpul liber pierde teren din ce în ce mai mult în favoarea orelor suplimentare şi a orelor dedicate aspectului fizic (în special la femei), transportului copilului la meditator sau la orele de tenis etc. Gospodinele, cele care îşi petrec prima parte a zilei la serviciu, sunt cele mai afectate de modificarea raportului dintre orele de muncă, odihnă şi timpul  liber, care scade de la o zi la alta. De la muncă spre casă, uneori cu abateri de la traseu impuse de treburi cotidiene, intră în câte un magazin şi fac cumpărături din fugă, pentru a constata acasă că au uitat să cumpere ce  era mai important. Ce mai pot face în situaţia asta? Simplu, ceea ce trebuia făcut cu o zi în urmă sau doar cu câteva ore: un telefon la casa de comenzi.
Casa de comenzi direct dellivery este soluţia pentru aprovizionarea periodică a unei gospodării obişnuite,  pentru persoanele ocupate, în acelaşi timp poate fi o soluţie pentru investitorii aflaţi  în căutarea unei afaceri viabile. În Tg Jiu a existat o casă de comenzi încă de pe vremea  trecutului regim care, în ciuda regimului de austeritate, era bine aprovizionată şi nu ducea lipsă de comenzi din partea locuitorilor oraşului. Municipiul nostru se poate lăuda cu o populaţie ce tinde spre 100 de mii de locuitori, cu locuri de muncă peste media naţională, deci cu o populaţie în mare parte ocupată, pentru care aprovizionarea prin casa de comenzi ar constitui un avantaj. Întrebarea care se pune ar putea fi: eşti dispus să plăteşti 10-15% în plus şi ai siguranţa frigiderului şi a cămării bine garnisite sau, după o zi de muncă,  eşti dispus la o tură de magazine mai mult sau mai puţin aglomerate, consum suplimentar de benzină, nervi în trafic adiţionali, reproşuri referiroare la cantitatea, calitatea sau lipsa unor produse? Mulţi dintre noi ar prefera să–şi ţină banii în buzunar cu riscurile iminente, însă o mare parte dintre gorjeni ar alege liniştea şi siguranţa. O casă de comenzi ar putea constitui o afacere rentabilă pentru un investitor interesat, o persoană activă cu un minim de spirit comercial şi experienţă în domeniu, cu personal redus şi cheltuieli rezonabile.
Primul pas îl constituie în fiinţarea firmei în condiţiile oricărei firme de comercializare a produselor alimentare sau non alimentare. Urmează stabilirea sediului firmei, format din 2 încăperi pentru depozitare, lăzi frigorifice, frigider de mare capacitate, rafturi, recipiente pentru produse, telefon fix, telefoane mobile, autoturism special pentru livrări. Comenzile telefonice sau online se înregistrează la sediul firmei unde, în timp util, conform termenului solicitat de client, sunt aprovizionate şi pregătite produsele solicitate, respectându – se cu stricteţe sortimentele, cantitatea, calitatea şi preţurile acestora, urmând a fi livrate la adresa indicată de solicitant.
Suma necesară de investit pentru început, incluzând şi înfiinţarea firmei se poate ridica la aproximativ 70 – 80 mii lei, necesari pentru chirie prima lună (2500 lei), lăzi frigorifice( 2x 1500 lei), frigider mare capacitate (2000 lei), rafturi (1500lei), mobiler comercial minimal (2000 lei), telefoane fix şi mobile (1500 lei), autoturism special pentru livrări (6000 lei). La toate acestea se adaugă cheltuieli  cu personalul prima lună,  aproximativ 3500 lei.
Cu puţin curaj şi încredere se poate realiza o afacere de mică anvergură, care să asigure un venit lunar decent pentru o familie şi un număr restrâns de angajaţi.
A. Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here