Hoţii de cablu, reţinuţi pentru 20 de zile

381

catuse01Trei tineri care au crezut că fac bani furând cablu electric dintr-o carieră minieră, au fost reţinuţi pentru 20 de zile. Aceştia, împreună cu alţi doi, au secţionat un cablu şi au încercat să îl sustragă. Au fost văzuţi de paznic, planul lor fiind abandonat.

Paznicul Minei Ploştina a sunat la 112 şi a anunţat faptul că persoane străine încearcă să fure cablu electric. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit în zonă doi tineri care nu aveau ce căuta acolo la ora respectivă. Luaţi la întrebări, C.G. Gheorghe, de 27 ani şi G. Florin, 25 ani, s-a constatat că aceştia făceau parte din grupul văzut de agentul de pază. “În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că C.G. Gheorghe, de 27 ani, T.I. Vasile, de 19 ani, D. Marian, de 19 ani, M.C.I., de 17 ani, toţi din judeţul Gorj şi G. Florin, de 24 ani, din judeţul Mehedinţi, în baza unei înţelegeri prealabile, s-au deplasat în Cariera Roşiuţa, la cele două intrări ale Minei Ploştina, unde au secţionat un cablu electric de 6 KW pe care au încercat să îl sustragă dar l-au abandonat”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Mandate de arestare pentru trei dintre ei

Patru dintre ei, C.G. Gheorghe, T.I. Vasile, D. Marian şi G. Florin, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, aceştia au fost prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Motru, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Doar trei au fost reţinuţi. “Trei dintre cei patru suspecţi reţinuţi de poliţiştii din Motru, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să sustragă cablu electric dintr-o unitate minieră, au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile. Faţă de cel de-al patrulea suspect s-a dispus măsura interdicţiei de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai declarat Tică.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here