Gorjul, pe locul III la Festivalul “Pe deal la Teleormănel”

377

Trofeul Festivalului-concurs de muzică populară românească “Pe deal la Teleormănel”, organizat de Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, a fost acordat anul acesta tinerei soliste de 19 ani din judeţul Suceava, Andra Matei.

Preşedintele juriului festivalului de la Alexandria, etnomuzicologul Elise Stan, a declarat, vineri, că premiul I a revenit concurentului Nicu Mâţă din Chişinău. Premiul II a fost acordat interpretelor Iulia Bucur din judeţul Cluj şi Alina Ceuca din Bistriţa Năsăud, iar premiul III a revenit concurentelor Luciana Ene (Gorj) şi Iulia Mihai (Giurgiu). S-au mai acordat premiul de popularitate – Gherman Grigore (Cernăuţi), premiul ,,Alexandru Dachin” – Daniel Turică (Teleorman) şi premiul Radio România Actualităţi – Monica Pârlea (Mureş). Ediţia a 43-a a festivalului de la Alexandria a reunit tineri concurenţi talentaţi, care au interpretat cântece autentice şi au purtat frumoase costume populare. La festival s-au înscris 36 de concurenţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, mai puţin de o jumătate fiind selectaţi pentru concurs.
Valoarea premiilor este de aproape 8.000 de lei, ele fiind acordate de organizatori cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Teleorman şi al Primăriei Alexandria.
A.S.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here