Gorjeni, pe podium la Festivalul naţional de folclor „Ponoare, Ponoare”

402

La ediţia a VIII-a a Festivalului naţional de folclor „Ponoare, Ponoare”, desfăşurat în perioada 2-4 august în comuna Ponoarele, au obţinut rezultate foarte bune mai mulţi gorjeni. Ionela Guvic a obţinut premiul III, la categoria interpreţi vocali, la categoria solişti instrumentişti premiul II a fost obţinut de Ion Pobîrci, iar premiul III de Andreei Saragea.

Niculina Stoican a fost preşedintele juriului festivalului. Aceasta i-a avut alături în echipa de stabilire a premiilor pe Cornel Boteanu şi Eleodor Popescu, profesori din Mehedinţi, pe artistul Petrică Mîţu Stoian, pe cercetătorii etnografi Gabriela Rusu Păsărin şi Oana Dică din Craiova.
Pe scena amplasată în vecinătatea Podului natural de la Ponoare, cunoscut şi sub numele de Podul lui Dumnezeu, au evoluat un număr total de 24 de concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din judeţele Alba, Argeş, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Vâlcea.
„Obiectivul principal al juriului a fost acela de a descoperi noi talente ale muzicii populare româneşti şi să premieze cele mai valoroase voci şi tineri mânuitori ai instrumentelor muzicale tradiţionale”, a afirmat Niculina Stoican.
Festivalul naţional de folclor „Ponoare, Ponoare”, la care sunt prezenţi sute de iubitori de cântec popular, locuitori ai satelor din zona montană a judeţului Mehedinţi şi Gorj şi turişti aflaţi la pensiunile din apropiere, se va încheia cu un spectacol în care îşi vor da concursul Niculina Stoican, Petrică Mîţu Stoian şi laureaţii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here