Gorjean mort pe un șantier la Drobeta Turnu Severin

537

Sfârșit tragic, ieri, pentru un gorjean de 42 de ani din Bustuchin, după ce a fost prins sub un mal de pământ alături de alți doi colegi ai săi. Stelian Neagoe lucra pe un șantier la Drobeta Turnu Severin pentru a extinde rețeaua de canalizare a orașului, fiind împreună cu mai mulți consăteni de-ai săi, cu toții lucrând pentru o firmă din București, patronul acesteia de abia ieri întocmind actele pentru ca muncitorii să lucreze legal. Aceștia au început lucrul, ieri dimineață, în jurul orei 09.00, dar de abia intraseră într-un șanț la care mai săpaseră și în alte zile că malul de pământ s-a și surpat peste ei.
În ajutor le-au venit alți colegi de-ai lor, cu care sunt vecini sau prieteni la Bustuchin, oamenii încercând să facă tot ce a fost posibil pentru a-i scoate afară teferi pe cei trei, până la venirea pompierilor. “Plecasem în altă parte a șantierului și numai ce am auzit pe cineva strigând după ajutor. Mi-am dat seama că nu e de bine și m-am întors repede. Erau doi dintre ei prinși mai la suprafață, iar un al treilea dintre colegi nici nu se vedea. Am sărit repede să dăm pământ la o parte, să îi tragem afară pe cei care puteam, iar apoi au venit pompierii după cel de-al treilea”, a povestit unul dintre muncitorii de pe șantier, gorjean și el la fel ca și victimele.
În scurt timp, la fața locului s-au mobilizat zeci de pompieri, dar și echipaje medicale, sosite în grabă să acorde primul ajutor. Mobilizarea a fost cu noroc pentru doi dintre cei prinși sub malul de pământ, aceștia fiind scoși la timp de către echipele de salvare și transportați la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, medicii de aici dând asigurări că nu au viața pusă în pericol, deși vor rămâne internați în continuare pentru a fi sub supraveghere medicală. Pentru Stelian Neagoe pompierii nu au mai putut face nimic, din păcate. Aceștia au pus mâna pe lopeți și au săpat șanțul pentru a ajunge la trupul bărbatului, în momentul în care l-au descoperit fiind deja prea târziu. Gorjeanul a decedat, fiind îngropat de viu în pământ, trupul său fiind dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți a deschis o anchetă, primele concluzii arătând că gorjenii care munceau pe acel șantier lucrau la negru. Plecaseră de acasă pentru a câștiga o pâine, iar patronul lor din București tocmai ieri și-a făcut timp să le înregistreze contractele de muncă, ceea ce dovedește că cei implicați în accident nu aveau voie să fie pe acel șantier. În anchetă se vor implica și polițiștii din județul vecin, în funcție de concluziile inspectorilor de muncă patronul firmei pentru care lucra Neagoe putând fi pus sub acuzare din punct de vedere penal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here