Garaje demolate la Târgu-Jiu – La schimb cu parcări şi locuri de joacă pentru copii

543

parcari1 facuta de mineAcţiunea de demolare a garajelor din cartierele municipiului Târgu-Jiu nu se opreşte deloc, scopul principal fiind eliberarea spaţiilor pentru crearea de spaţii de parcare cu destinaţie de reşedinţă

, a unor spaţii verzi şi a unor locuri de joacă.

Garajele care fac ca anumite zone ale municipiului să devină din ce în ce mai înghesuite şi astfel numărul spaţiilor de parcare să scadă, a împins administraţia locală să vină în sprijinul posesorilor de automobile. Astfel, soluţia a fost amenajarea parcărilor de reşedinţă prin demolarea garajelor din diverse zone cum ar fi Abator 1 şi Abator 2, Plopilor, Zambilelor, Minerilor, Mioriţei, Castanilor şi Debarcader. Astfel, dacă în anul precedent, municipalitatea a reuşit prin demolarea garajelor crearea a aproape 1.200 de locuri de parcare, până la sfârşitul lui 2010, celor deja realizate li se vor adăuga alte 2.000. „Promitem ca toţi oamenii posesori de maşini din cartierele vizate pentru înlăturarea garajelor să aibă locuri de parcare suficiente”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Marius Ionescu.
parcari2 facuta de mine250 de locuri în Debarcader
În cartierul Debarcader, lucrările sunt în toi. Acolo, aproape 70 de garaje au fost demolate, iar în locul lor, va răsări un spaţiu verde, unul de joacă pentru copii dar şi circa 250 de locuri de parcare. „Până vom trece la turnarea asfaltului şi marcarea spaţiilor de parcare, trebuie să montăm stâlpi de iluminat. Totuşi, sperăm ca într-o lună de zile, parcările să prindă contur şi să trecem la repartizarea lor”, a adăugat Ionescu.
Lucrările la parcarea de reşedinţă din cartierul Minerilor sunt ceva mai avansate. Garajele au fost terminate, iar ieri s-a turnat asfaltul. De asemenea, pe lângă partea de infrastructură, s-a asigurat şi canalizarea pluvială, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare, marcajele, atât cele orizontale cât şi cele verticale, să fie făcute şi să se poată trece la repartizarea spaţiilor şi la încheierea de contracte cu locatarii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here