Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru anul 2017

557

În data de 22 noiembrie 2018, Uniunea Artiștilor Plastici din România va nominaliza, într–un cadru festiv, cele mai valoroase proiecte artistice pentru anul 2017 și implicit va premia artiștii vizuali realizatori ai acestor proiecte. În cadrul acestei prestigioase manifestări culturale, artistului vizual Mihai Țopescu îi va fi decernat premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Secțiunea: Artă în spațiul public – Land Art, pentru proiectul MANIFEST, “Pădurea Paradisului”, realizat la Poenari/ Gorj, în 2017.

În acest an orașul Baia Mare cu un definit profil cultural al trecutului și al prezentului (Școala de Arte de la Baia Mare și proiectele culturale actuale curajoase demarate de edili și conducerea locală a UAP din România) va găzdui Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2017. Realizarea acestui eveniment este posibilă prin implicarea și sprijinul instituțiilor publice și administrative, a Primăriei și a Consiliului local Baia Mare și a Consiliului Județean Maramureș.
În cadrul acestei prestigioase manifestări culturale, artistului vizual Mihai Țopescu îi va fi decernat premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Secțiunea: Artă în spațiul public – Land Art, pentru proiectul MANIFEST, “Pădurea Paradisului”, realizat la Poenari din județul Gorj, în 2017. Premiul acordat este o binemeritată recompensă pentru numeroasele sale acțiuni artistice, itinerate în țară și în spațiul cultural european, proiecte ce au avut un impact vizual și mediatic extrem de important pentru arta contemporană românească.
“Pădurea colorată” a lui Țopescu, cum o găsim definită în spațiul online, a adus în peisajul artistic neconvențional al României, un spațiu care a primit multiple valențe culturale, polemic chiar, artistul operând prin prisma culorii asupra mediului ambiental, discursul său artistic având, dincolo de semnificația estetică, un mesaj puternic de protest împotriva tăierii abuzive a pădurilor din România.
Este al doilea premiu primit de Mihai Țopescu din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, aceasta demonstrând încă o dată profesionalismul și seriozitatea artistului. Este o onoare și un exemplu de urmat pentru tânăra generație de artiști, membri ai Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filială care prin evenimentele artistice realizate a reușit să se impună prin vizibilitatea și calitatea acțiunilor la nivel național.
În cadrul galei vor mai fi acordate premii și distincții pentru secțiunile: Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative, Tineret, Multimedia, Critică, Scenografie, Premiul Revistei Arta, Premiul de Excelență și Marele Premiu. De asemenea, organizatorii evenimentului vor acorda Titluri de “Prieten al Artelor” și decerna Medalii unor personalități care au sprijinit și dezvoltat proiecte artistice.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here