Furau cu căruţele dintr-o carieră minieră

400

foto 006Patru bărbaţi şi un minor, toţi din Rovinari, au fost prinşi în flagrant în timp ce părăseau incinta unei cariere miniere cu mai multe bunuri pe care le furaseră de acolo. Aceştia au fost conduşi la sediul Secţiei de Poliţie şi ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Ioan K., de 38 ani, Tudorel G., de 33 ani, Arpad K., de 35 ani, Octavian V., de 24 ani şi B.M., foto 005de 16 ani, toţi din oraşul Rovinari, au fost prinşi în flagrant în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în jurul orei 01.00, în timp ce încercau să plece dintr-o carieră minieră. Aceştia furaseră mai multe lucruri pe care le transportau cu trei căruţe. „Suspecţii au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii din Rovinari în timp ce părăseau incinta unei cariere miniere. Ei sustrăseseră, cu ajutorul a trei atelaje cu tracţiune animală, mai multe subansamble metalice din acea carieră, prejudiciul fiind estimat la peste 11 mii de lei”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

foto 008Le vindeau la fier vechi

Bunurile furate au fost recuperate pe loc. „Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite. Suspecţii sunt prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a mai spus Tică. Bărbaţii furaseră mai multe obiecte metalice pe care aveau de gând să le vândă la un centru de fier vechi pentru a obţine bani. Aceştia vor obţine, însă, cel mult câte un mandat de arestare pentru 29 de zile pentru faptele pe care le-au realizat. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a suspecţilor.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here