Furau cablu electric dintr-o carieră minieră

386

Patru tineri gorjeni, printre care şi un minor şi încă un tânăr din Mehedinţi au fost reţinuţi de poliţişti după ce au încercat să fure cablu electric din cadrul Minei Ploştina.

În data de 24.07.2010, orele 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru au fost sesizaţi de agentul de pază de la Mina Ploştina că persoane necunoscute au încercat să sustragă cablul electric. „Echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei Municipiului Motru s-a deplasat la faţa locului şi din primele cercetări a stabilit că din interiorul minei, sectorul Ploştina a fost tăiat un cablu electric de 6 KW, pe o lungime de 30 metri, fără a fi sustras, a cărui valoare este de 2.500 lei. Continuând investigaţiile, poliţiştii au identificat în zonă, 2 tineri, C.G. Gheorghe, de 27 ani şi G. Florin, 25 ani, care nu-şi justificau prezenţa acolo, la acea oră”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Prietenii la nevoie se cunosc

Extinzând cercetările, s-a stabilit că cei doi au fost ajutaţi. Alţi trei tineri au fost implicaţi, printre ei aflându-se şi un minor în vârstă de 17 ani. „În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că C.G. Gheorghe, de 27 ani, T.I. Vasile, de 19 ani, D. Marian, de 19 ani, M.C.I., de 17 ani, toţi din judeţul Gorj şi G. Florin, de 24 ani, din judeţul Mehedinţi, în baza unei înţelegeri prealabile, s-au deplasat în Cariera Roşiuţa, la cele două intrări ale Minei Ploştina, unde au secţionat un cablu electric de 6 KW pe care au încercat să îl sustragă dar l-au abandonat”, a mai spus Tică. Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, pe C.G. Gheorghe, T.I. Vasile, D. Marian şi G. Florin, pentru furt calificat şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, ieri fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here