Fructele uscate, adevărate minuni pentru sănătate

786
fructe uscatePreparate vara sau toamna, fructele uscate fac iarna adevărate minuni pentru organism. Mai nou, specialiştii le recomandă în multe dintre diete. Dacă sunt uscate acasă, atunci ştiţi sigur că nu conţin sulfiţi, substanţe folosite la prepararea industrială, care distrug flora colonului. Să aflăm avantajele acestui desert delicios! Pe tot parcursul sezonului rece, nutriţioniştii pledează pentru consumul de fructe uscate produse în România: caise, prune, mere, fructe de pădure. Efectul: reuşiţi să vă vitaminizaţi şi să scăpaţi de kilograme nedorite.

Rezultatele pe cântar se văd cu o singură condiţie: dacă excludeţi din dietă celelalte surse de carbohidraţi (orez, pâine, cartofi, paste şi prăjituri).
Vestea bună este că nu veţi suferi de foame pentru că fructele uscate sunt extrem de saţioase şi bogate în substanţe nutritive. În dieta zilnică, pot fi consumate fără probleme în compania sortimentelor de carne slabă (peşte, curcan, pui), dar şi a legumelor proaspete.
Astfel, dieta cu fructe uscate nu este deloc una monotonă. În fiecare zi, puteţi să alegeţi mixuri de „poame” uscate, fără să exageraţi cu cantităţile. Astfel, reuşiţi să vă luaţi din aceste delicatese raţia de 60% de carbohidraţi.
Cristina Răscol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here