FOTOCLUB CNET: „PHOTOGRAPHY WITH LOVE” – La Târgu-Jiu, Dragobetele, sărbătorit printr-o expoziție de fotografie

632

În perioada 24 – 29 februarie 2016, Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu găzduiește expoziția de fotografie intitulată „Photography with love” realizată de către membrii Fotoclubului C.N.E.T., în parteneriat cu Asociația Culturală „Semn”.

Înființat în anul 2012 la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Fotoclubul CNET și-a reluat din acest an activitatea într-o nouă formulă, sub egida Consiliului Școlar al Elevilor CNET. Fotoclubul CNET este o organizaţie cu caracter artistic, cultural şi educativ, având în centrul atenţiei susţinerea şi încurajarea pasiunii pentru fotografie a elevilor, reprezentarea şi organizarea de expoziţii de fotografie.
dragobete 13 (1)După un prim proiect care s-a bucurat de succes săptămâna trecută, intitulat „Moștenirea Brâncuși. Photography”, în aceste zile, aceiași elevi pasionați de fotografie propun târgujienilor care vor trece pragul Bibliotecii Județene „Christian Tell” din Târgu-Jiu, o expoziție de fotografie inedită, dedicată celebrării dragostei la români: Dragobetele.
Vlad Popescu, elev în clasa a X-a, coordonatorul Fotoclubului CNET, ne-a declarat faptul că: „ideea proiectului „Photography with love” s-a născut de curând, din dorința de a marca și aici la Târgu-Jiu, printr-o expoziție fotografică sărbătoarea Dragobetelui. Alături de Asociația Culturală „Semn” și Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu, propunem iubitorilor de fotografie din Târgu-Jiu un număr de 24 de fotografii care să ilustreze această temă. Tehnica de fotografiere a fost diferită, fiecare membru al Fotoclubului C.N.E.T. având libertatea de a alege propria metodă de redare a acestei teme.”

Proiecte fotografice ambițioase
Tinerii pasionați de fotografie de la CNET au ambiții foarte mari. Sunt deja la a doua generație de elevi care au ca hobby fotografia și reușesc să realizeze proiecte fotografice la nivelul municipiului Târgu-Jiu, dar nu numai, așa cum chiar ei declară. „Am optat pentru un titlu al expoziției în limba engleză pentru a dragobete 13 (3)sublinia faptul că această sărbătoare, chiar dacă este una specific românească, poate avea valențe nu doar la nivel național. Altfel spus, ne-am propus sărbătorirea zilei de Dragobete, într-un mod mai inedit, credem noi, prin intermediul fotografiei. Toate titlurile lucrărilor noastre fotografice, expuse la Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu, sunt, de asemenea în limba engleză și pentru a arăta că Dragobetele poate fi celebrat nu doar de către români”, ne-a mărturisit eleva Andreea Cinciulescu. Alături de aceasta mai expun fotografii elevii: Gabriela Berbece, Radu Bulimac, Denisa Ciolacu, Daniel Diaconescu, Cristian Drăgoescu, Alicia Floroiu, Alexandru Ispas, Bianca Nanu, Vlad Popescu, Andrei Urea, Cătălin Văcăroiu și Ștefania Vijulan.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here