Fotbal – Febra Ligii 1 coboară, din nou, peste România, după baraj

3672

Meciul contra Greciei, programat aseară pe Național Arena, pentru accederea la Campionatul Mondial din 2014, a stins lumina în ceea ce privește echipa națională, așa că toate tunurile celor rămași să savureze rezultatul, cei din campionatul autohton, se văd nevoiți să-și înece amarul în Liga 1 pentru perspective îndrăznețe care să le deschidă porțile, cel puțin, europene. “Este meciul unei naţiuni, meciul în care toţi românii trebuie să devină încrezători.

Situaţia s-a complicat după jocul de la Pireu, acolo unde, să recunoaştem, am avut o evoluție mai slabă. Acum trebuie să credem în “tricolori”, e un joc important pentru fotbalul românesc, pentru că valoarea jucătorilor noştri va creşte prin prezenţa la Mondial. E un meci important, selecţionerul trebuie să fie inspirat. Cred că o să joace ofensiv, pentru că avem nevoie de goluri. Din punctul meu de vedere, fără Maxim nu se poate să întoarcem rezultatul din tur. Probabil, cu cei 50 de mii de suporteri alături, tricolorii pot obţine calificarea. Va fi foarte dificil… Nu vreau să cred că grecii s-au calificat în tur. Dacă, înainte de meciul tur, şansele erau de 50-50, acum sunt 75-25 pentru greci. Au jucători experimentaţi care ştiu să joace la rezultat”, a fost concluzia lui Eugen Pârvulescu, un președinte executiv care, după ce s-a lăsat cortina calificării și-a îndreptat atenția către meciurile viitoare ale propriei echipe de club.
Sâmbătă, stadionul Municipal “Tudor Vladimirescu” va îmbrăca, din nou, haină de sărbătoare, asta și pentru că la Târgu-Jiu vine campioana en-titre, Steaua București, cu același Laurențiu Reghecampf la timonă. Când vine Steaua, Târgu-Jiul freamătă. Va fi, ca și meciul de aseară cu Grecia, un meci cu casa închisă, pentru că suporterii care vor dori să simtă pe viu atmosfera de Europa și care vor susține din tribune favoriții, au posibilitatea să vadă la lucru singurele ehipe românești rămase în cupele europene. Partida de sâmbătă va începe la ora 20.00 şi se anunţă, încă de pe acum, cel puțin la nivel declarativ, unul dintre derbiurile adevărate ale campionatului. “Am fost pe drumuri şi vom mai fi. Mai avem multe meciuri de jucat în acest final de an şi sper să ieşim cât mai bine. Vrem să adunăm puncte în Liga 1, Europa League, dar şi să trecem mai departe în Cupa României. Vin zile de foc, din nou vom juca din trei în trei zile şi sper să obţinem rezultate pozitive cât mai multe în toate cele trei competiţii în care participăm. Acum o să ne concentrăm pe meciul cu Steaua, ba chiar spun că am intrat în febra acestei partide”, a precizat Eugen Pârvulescu.
Travaliul gorjenilor nu a fost încă finalizat, cele trei fronturi pe care atacă prezentând, în continuare, același interes, chiar dacă de o mai mare importanță rămân Liga 1 și Cupa României, pentru că șansele ca să ajungă în primăvara europeană au devenit nule. Sâmbătă gorjenii își vor măsura forțele cu Steaua București, pe terenul propriu, joia viitoare vor depăși iar granițele țării și vor căuta revanșa în Ucraina, în fața celor de la Dnepr Dnepropetrovsk, după care vor reveni în fotbalul de mare clasă din România pentru un duel în orașul de sub Tâmpa, programat chiar de Ziua Națională, în compania Coronei Brașov. După acea deplasare, chinul târgujienilor nu va lua sfârșit pentru că la ușa performanței va bate sfertul de finală al Cupei României, programat tot în deplasare, la Dinamo, pe 4 decembrie. Așadar, Pandurii are parte de trei deplasări lungi, Dnepropetrovsk, Braşov şi, apoi, Bucureşti, de același tratament având parte și în urmă cu o lună atunci când au evoluat în Italia, apoi două meciuri legate, la doar trei zile distanță, la Timișoara cu cele două reprezentante ale Timișului, una în Liga 1 și cealaltă în eșalonul al V-lea, A.C.S. Poli și, respectiv, Ripensia.
Pustai încă nu poate miza, pentru duelul de sâmbătă, pe aportul mai multor titulari. “Predescu, Matulevicius şi Paulinho nu vor juca. În rest, ceilalţi au şanse să fie apţi. Jucăm în faţa publicul nostru, un public care, cu siguranţă, abia aşteaptă meciul cu Steaua. Fiind sâmbătă seara, cred că lumea va veni la meci, am înţeles că nu vor fi nici temperaturi scăzute, aşa că îi aşteptăm pe suporterii noştri la meci. Cred că stadionul va fi plin, iar lumea care va veni va fi alături de echipa noastră. Pandurii şi Steaua sunt singurele echipe care reprezintă România în cupele europene, aşa că va fi un meci special şi interesant”, a declarat Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al clubului de fotbal Pandurii, convins că partida de sâmbătă va constitui capul de afiș al rundei a 15-a a Ligii 1.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here