Firmele de panificaţie din judeţ, în vizorul poliţiştilor

386

Poliţiştii gorjeni au început seria acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Numai în cursul zilelor de 2 şi 3 septembrie, ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 39.000 lei.

Întrucât în situaţia internă actuală există posibilitatea accentuării unor activităţi ilicite, în special de natura evaziunii fiscale pe fondul scăderii producţiei interne cu efecte negative asupra veniturilor salariale şi asupra eficienţei economice a companiilor, în vederea obţinerii de profituri prin mijloace ilegale, la nivelul I.G.P.R. a fost elaborat un plan de acţiune în vederea prevenirii şi combaterii acestui gen de fapte. În acest context poliţiştii gorjeni vor efectua verificări la agenţii economici care au ca obiect de activitate producţia, depozitarea şi comercializarea produselor de panificaţie. De asemenea, vor fi efectuate verificări în trafic pentru identificarea autovehiculelor care transportă produse de panificaţie, pentru a stabili dacă transportul este efectuat cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Amenzi de peste 39.000 lei, aplicate în numai două zile
Controalele au debutat la începutul acestei săptămâni iar primele amenzi nu au întârziat să apară. „În perioada 2-3 septembrie, poliţiştii au efectuat verificări la 73 de societăţi comerciale, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ illicit, în valoare de peste 39.000 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea de bunuri în valoare de peste 2.500 lei, respectiv cantitatea de 438 bucăţi pâine, 490 kg făină şi alte produse comercializate în mod ilicit”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. O amendă în valoare de 6.000 lei a fost aplicată marţi unei societăţi comerciale din Târgu-Cărbuneşti, asta după ce poliţiştii din localitate au constatat, în urma verificărilor efectuate, că nu există documente care să ateste provenienţa a 155 de pâini. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de indisponibilizare în vederea confiscării a întregii cantităţi de pâine. Tot în cursul zilei de marţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei lucrătorul gestionar al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în localitate, după ce, urmare a verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 470 kg făină, neevidenţiată în documentele contabile. Poliţiştii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de făină. Aceste acţiuni vor continua în perioada următoare la nivelul întregului judeţ.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here