Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” şi-a desemnat câştigătorii

610

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” a ajuns la final. Câştigătorii acestei ediţii au fost premiaţi duminică, în cadrul unei gale ce s-a desfăşurat la Runcu.

În perioada 24 – 26 octombrie, la Târgu-Jiu şi Runcu, s-a desfăşurat ediţia cu numărul XXII a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”. Anul acesta, peste 100 de concurenţi şi-au trimis lucrările pentru cele şase secţiuni ale festivalului: concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului, epigramă, fabulă, proză umoristică scurtă, parodie/poezie satirică şi caricatură/fotografie umoristică.

canavoiu (4)La categoria „Concurs de volum” au fost premiaţi Laurenţiu Orăşanu (Bucureşti), pentru volumul „Elipsele lui Ipse”, George Petrone (Iaşi), pentru volumul „Doriţi să zâmbiţi” şi gorjeanul Grigore Marian Dobreanu, pentru volumul „Gorjul umoristic”.

canavoiu La secţiunea „Concurs de epigramă” nu a fost acordat premiul I; premiul II a revenit unui doljean, Janet Nică, iar premiul III a fost acordat lui Laurenţiu Ghiţă, din Bucureşti. La secţiunea „fabulă” au fost acordate trei premii. Premiul I a fost adjudecat de Petru-Ioan Gârda, din Cluj-Napoca, premiul II de Vasile Larco, din Iaşi, iar premiul III de Vali Slavu, din Hunedoara.

canavoiu (5)La secţiunea „parodie/poezie umoristică”, premiul I a fost acordat bucureşteanului Florin Rădulescu, în timp ce premiul II a revenit lui Any Drăgoianu, din Gorj. La aceeaşi secţiune a fost acordat şi Premiul Revistei „Luceafărul de dimineaţă”, ce a fost adjudecat de Mihail Bădulescu din Braşov. Premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu” a fost acordat de această dată lui George Drăghescu, pentru volumul „Singur la cabină”. La secţiunea „caricatură/fotografie umoristică” a fost acordat un singur premiu special, adjudecat de Costel-Emilian Pătrăşcan, din Brăila.

canavoiu (2) Au mai fost acordate şi două premii speciale pentru Salonul de Caricatură. Unul dintre acestea a revenit lui Leonte Năstase, din Constanţa, iar celălalt lui Nicolae Ioniţă, din Ploieşti.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here