Festivalul “Liviu Dafinescu”, la a şasea ediţie

386

doina gorjului (53)Ajuns la ediţia cu numărul şase, Festivalului Portului şi dansului popular „Liviu Dafinescu” începe vineri cu un spectacol de muzică populară.

Evenimentul are loc la Casa de Cultură din Novaci. Urmează, a doua zi, probele de concurs, care se vor desfăşura la Târgu-Jiu.

Festivalul reuneşte, în acest an, peste 500 de copii din tot judeţul care vor participa la cele două secţiuni ale festivalului şi anume dans şi port popular. Evenimentul cultural care este deja o tradiţie pentru judeţul nostru începe vineri seara, de la ora 18.30, cu un regal de muzică populară, aşa cum a numit directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, spectacolul. Acesta se va desfăşura la Casa de Cultură Novaci. „Este programat pentru ora 18.30 dar va dura patru sau cinci ore. Este un regal de muzică populară oferit de ansamblu şi de invitaţii săi”, a declarat Porumbel. Astfel, pe lângă membrii ansamblului, pe scenă vor urca şi Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Nineta Popa Ionescu şi Robert Târnăveanu. Invitat de onoare este realizatoarea de emisiuni de folclor, Marioara Murărescu.
primar novaciCopii din tot judeţul
Partea de concurs se desfăşoară sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. La competiţie participă peste 500 de copii din tot judeţul. Aceştia vor avea ocazia să încânte juriul cu dansurile tradiţionale dar şi cu costumele lor, pe care le vor prezenta pe scenă. Din juriu fac parte nouă membrii, persoane avizate care lucrează în acest domeniu, printre ei aflându-se şi Ion Malea, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj, Asociaţia Culturală „Liviu Dafinescu”, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Inspectoratul şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Novaci precum şi Casa de Cultură Novaci.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here