Face greva foamei în spatele gratiilor

509
puscarieUn gorjean care se consideră condamnat pe nedrept la 23 de ani de închisoare face greva foamei în Penitenciarul Craiova. Ion Gheorghe Tudor a fost anchetat şi arestat de fostul procuror Ion Diaconescu pentru o crimă produsă la Târgu-Jiu, bărbatul fiind indicat drept autor al faptei de un prieten de-al său.

Tudor a susţinut mereu că s-a aflat la 15 kilometri distanţă de oraş, la muncă alături de alte persoane, în cele din urmă fiind condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tudor a fost arestat o perioadă şi pus în libertate în septembrie 2005, de către Curtea de Apel Craiova, după care a plecat la muncă în Italia şi nu a mai revenit acasă. Înalta Curte l-a condamnat la puşcărie în februarie 2006, bărbatul aflând vara aceasta că este căutat prin Interpol, motiv pentru care s-a prezentat la autorităţile italiene şi a cerut lămuriri, fiind reţinut şi trimis în România. El a ajuns în cele din urmă în Penitenciarul Craiova, unde face greva foamei pentru a convinge autorităţile să îi reanalizeze cazul, Tudor susţinând că este nevinovat, motiv pentru care a şi dat statul în judecată la CEDO.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here