Expoziţie de suflet la Muzeul Judeţean Gorj

406
Pictorul Horea Paştină a expus câteva lucrări de artă plastică joi la Târgu-Jiu, la Muzeul Judeţean Gorj. Acesta a prezentat privitorilor, prin lucrările sale, o altă lume, a căutărilor liniştii interioare.

Horea Paştină s-a născut la Alba Iulia şi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. De-a lungul timpului a semnat foarte multe expoziţii personale şi de grup în mai multe oraşe din ţară. Joi, la Târgu-Jiu, a prezentat un stil propriu interesant, sărac în culori dar bogat în exprimări şi înţelesuri. Artistul este de părere că arta nu necesită nici multe culori la fel cum nu necesită nici multe cuvinte. „Pe mine nu mă ajută cu nimic să vorbesc despre lucrările mele. Cred că ele vorbesc singure aşa că nu vă pot spune decât să le vedeţi, aşa cum îi invit pe toţi cei interesaţi”, a declarat artistul plastic.
Invitat la Târgu-Jiu
Expoziţia a fost vernisată în prezenţa mai multor iubitori de artă şi numai, precum şi a mai multor reprezentanţi ai administraţiei judeţene. În sală s-au mai aflat şi elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu precum şi studenţi ai secţiei de Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Artistul plastic a povestit că a venit la Târgu-Jiu la invitaţia reprezentanţilor Muzeului Judeţean Gorj, care au declarat că este o mândrie pentru ei să găzduiască expoziţia lui Horea Paştină.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here