Expoziţie de cultură gorjenească în capitală

569
Direcţia Judeţeană de Cultură organizează, de mâine, o expoziţie de artă, cultură şi tradiţii gorjeneşti la Palatul Parlamentului. Fundaţii şi asociaţii culturale de pe malul Jiului sunt implicate în acţiunea respectivă, proiectul presupunând realizarea unor expoziţii ale meşterilor populari din Gorj în sediul Camerei Deputaţilor, într-un spaţiu special…

amenajat pentru astfel de acţiuni. Icoane pictate pe lemn, icoane de vatră, covoare olteneşti, obiecte de artizanat, sculpturi miniaturale, precum şi lucrări de artă plastică modernă şi contemporană, realizate de membrii Uniunii Artiştilor Plastici din judeţ, vor fi expuse cu această ocazie.

Copii care învaţă diferite meşteşuguri la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu vor fi şi ei prezenţi la expoziţia din capitală. Artistul fotograf Teodor Dădălău va avea şi el marţi seara o expoziţie intitulată „Acasă la Brâncuşi”, expoziţia fiind realizată în sala Constantin Brâncuşi din Palatul Parlamentului. Manifestările respective sunt primele de amploare pe care actualul şef al Direcţiei de Cultură Gorj, Pompiliu Ciolacu Junior, le realizează de la instalarea sa în funcţie. Acesta a promis în urmă cu câteva luni, atunci când şi-a intrat în pâine, că va încerca să promoveze valorile culturale ale judeţului, până acum instituţia neieşind însă din anonimatul de care are parte de ani de zile.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here