Evenimentul din Poiana lui Mihai, dedicat poetului Adrian Păunescu

480

foto poiana lui mihai 054Iubitorii de muzică folk sunt aşteptaţi în acest week-end în Poiana lui Mihai din Schela, acolo unde se vor desfăşura manifestările cu prilejul celei de-a XI-a ediţii a evenimentelor culturale dedicate lui Mihai Viteazul.

Manifestarea Pelerinaj de suflet românesc se va desfăşura în Poiana lui Mihai, locaţia fiind cunoscută ca locul unde s-a oprit Mihai Viteazul în toamna anului 1600 pentru ultima dată înainte de a trece în Transilvania şi apoi a merge la Viena. Evenimentul are loc în intervalul 6 – 7 august în comuna Schela, sub organizarea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Gorj, Primăria şi Consiliul Local Schela, Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, Protoieria Târgu-Jiu, Salvamont Gorj şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Păunescu, evocat sâmbătă

În memoria celui ce a fost marele poet Adrian Păunescu, seara de sâmbătă din Poiana lui Mihai îi va fi închinată acestuia. Astfel, pe 6 august, de la orele 20:00, alături de un foc de tabără se vor interpreta melodii şi poezii dedicate lui Adrian Păunescu. Seara va continua cu vizionarea a două filme în regia lui Sergiu Nicolaescu, „Mihai Viteazul” şi „Nemuritorii”. În Poiana lui Mihai vor fi prezenţi ca şi în anii trecuţi folkişti de renume precum Dan Vană, Florin Camen, Dinu Olăraşu, Doru Stănculescu şi alţii. Duminică, 7 august, de la orele prânzului, în Poiana lui Mihai va avea loc manifestarea evocatoare închinată voievodului Mihai şi aniversării a 79 de ani de la ridicarea monumentului. Alocuţiunea de deschidere îi va aparţine primarului din Schela, Aristide Şerbănescu, iar evenimentul va continua cu un Te Deum şi alocuţiunile şefilor de judeţ. De asemenea, despre importanţa istorică a lui Mihai Viteazul va vorbi profesorul de istorie Gheorghe Nichifor, preşedinte al Asociaţiei Istoricilor Gorjeni şi director al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here