Elevii Şcolii Populare de Artă, cei mai buni la Festivalul „Sus pe Argeş la Izvoare”

487

Carmen DuicaLa cea de a II-a ediţie a Festivalului – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche „Sus pe Argeş la Izvoare”, elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au dovedit că sunt cei mai buni şi au câştigat cele mai importante premii.

Conducerea Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu se mândreşte cu premianţii Carmen Duică şi Răzvan Popescu, dar şi cu profesorii care i-au pregătit.

Bucurie mare la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Doi dintre elevii săi: Carmen Duică şi Răzvan Popescu, au venit cu cele mai importante premii de la Festivalul – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche „Sus pe Argeş la Izvoare”. Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş şi Teatrul Al. Davila şi s-a desfăşurat în perioada 16-17 Aprilie 2011. Festivalul – Concurs s-a adresat Şcolilor Populare de Arte şi Meserii din România şi interpreţilor de muzică tradiţională din ţările prietene (Letonia, Portugalia şi Serbia), având ca scop sprijinirea şi lansarea talentelor muzicale şi interpretative ale muzicii tradiţionale. Festivalul – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche „Sus pe Argeş la Izvoare” s-a Razvan Popescudesfăşurat pe două secţiuni: Interpretare vocală (participanţii sa aibă minim 15 ani, împliniţi în 2011) şi Interpretare instrumentală (minim 10 ani, împliniţi în 2011.

Carmen Duică – Marele Premiu al Festivalului

Carmen Duică, eleva Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, pregătită de profesoara Camelia Argint, a fost, după cum a stabilit juriul, cea mai bună concurentă a celei de-a doua ediţii a Festivalului – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche „Sus pe Argeş la Izvoare”. Carmen Duică s-a întors acasă cu Marele Premiu al Festivalului. „Ne bucură faptul că un juriu de mare probitate a jurizat de aşa manieră încât elevii noştri, care au fost cei mai buni din concurs, să se întoarcă acasă cu premii importante”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Carmen Duică spune că emoţiile au fost mari, dar că totul a meritat: „am avut emoţii foarte mari, pentru că au fost concurenţi foarte buni, nu doar din ţară, ci şi din străinătate. Le mulţumesc, pe această cale, tuturor celor care m-au susţinut, doamnei profesoare Camelia Argint, domnului director Viorel Gârbaciu, pentru că a avut încredere în mine şi m-a trimis la acest festival”. Profesoara care se ocupă de pregătirea lui Carmen, Camelia Argint, susţine că Festivalul „Sus pe Argeş la Izvoare” „a fost o adevărată victorie pentru elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Carmen Duică a luat marele premiu şi l-a luat pe merit, pentru că a fost cea mai bună din concurs”.

Răzvan Popescu, un viitor naist de succes

Celălalt reprezentant al Gorjului la Festivalul – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche „Sus pe Argeş la Izvoare” a fost Răzvan Popescu. Elev al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, pregătit de profesorul Ştefan Popescu, Răzvan a urcat pe podiumul Festivalului „Sus pe Argeş la Izvoare”. Revenit la Târgu-Jiu cu diplomele în mână, Răzvan a umplut de fericire sufletele profesorilor de la Şcoala Populară de Artă.

„Şi eu am avut mari emoţii, mai ales că la secţiunea Solişti – Instrumentişti au fost cei mai mulţi participanţi. Pentru mine acest premiu contează foarte mult, deoarece a fost un festival internaţional, unde cerinţele şi pretenţiile sunt foarte mari”, a explicat Răzvan Popescu. Profesorul său, şi totodată director adjunct al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, Ştefan Popescu a mărturisit: „ne-am prezentat cu aproape cei mai buni elevi ai noştri. Încă de la preselecţie eu mi-am dat seama că sunt cei mai buni, iar bucuria mea cea mai mare a fost când i-am văzut pe scenă, dar şi primindu-şi premiile. Noi, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu suntem cei mai buni şi am dovedit-o”.

Într-adevăr, premiile vin la Şcoala Populară de Artă din municipiul nostru după fiecare concurs la care se prezintă, ceea ce dovedeşte mereu că această instituţie este cea mai bună în domeniu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here