Elevii gorjeni, parte principală într-un seminar al MECTS

434

eleviAsociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor (MECTS), organizează astăzi la sediul Prefecturii judeţului Gorj seminarul „Standarde pentru cetăţenie activă”.

Tema seminarului este corelaţionată cu iniţiativa MECTS de a înfiinţa structuri şi practici democratice de reprezentare a intereselor elevilor la nivel şcolar şi naţional. Seminarul este urmat mâine de conferinţa de lansare a proiectului „Standarde de participare pentru cetăţenie activă” co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”. Proiectul este implementat în parteneriat cu MECTS, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova, Agenţia pentru Tineret din Marea Britanie şi Consiliul Judeţean Norfolk – Direcţia Servicii pentru Tineri.

Scopul proiectului „Standarde de participare pentru cetăţenie activă” este dezvoltarea şi testarea standardelor de participare a tinerilor în şcoală, corelate evaluării şi promovării valorilor şi practicii cetăţeniei active în procesele de educaţie. Regiunea de implementare a proiectului este –SV Oltenia ce cuprinde judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, iar grupul ţintă îl reprezintă 20 de unităţi de învăţământ din patru localităţi diferite în fiecare dintre cele cinci judeţe ţintă.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here