Elevii gorjeni, experţi în limba română

419
Peste jumătate din elevii gorjeni care au susţinut proba de competenţă la limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat au primit calificativul „experimentat”.

Prima probă la examenul de bacalaureat s-a finalizat miercuri. Prezenţa la aceasta a fost de 98% potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Camelia Bibere. Participarea la examen era, practic, singura condiţie pentru promovarea probei, însă mai bine de jumătate dintre liceeni au reuşit să obţină un calificativ foarte bun. Aşa se face că cei mai mulţi, adică 61.69 %, s-au dovedit a fi experimentaţi, 30.91% avansaţi şi doar 7.4% de nivel mediu.
Elevi de nivel maxim la CNTV
La proba de competenţe lingvistice au participat 5 571 de elevi, din care aproape 3 500 au demonstrat competenţe de nivel maxim şi numai 412 au dovedit că au cunoştinţe minime de limba şi literatura română. Cel mai bun rezultat s-a obţinut la Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu unde toţi participanţii au primit calificativul ”experimentat”. Următoarea probă, cea de evaluare a competenţelor digitale, este programată în luna aprilie.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here