Elevi, la Atelierul de creaţie al Secţiei pentru copii a Bibliotecii Judeţene

370

Recent, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene Christian Tell, în cadrul programului, Atelier de confecţionat de Paşte, cu titlul „Paştele, sărbătoarea luminii şi a învierii”, au participat elevii clasei a II-a B, din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Biblioteca Judeţeană Christian Tell, Filiala pentru copii, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, a organizat, un atelier de creaţie şi expoziţie de felicitări de Paşti.
„Paştele, sărbătoarea luminii şi a învierii”, a fost titlul acestei activităţi şi se află la cea de-a III-a ediţie.
Elevii clasei a II-a B, de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, însoţiţi de Ioana Făgaşi, învăţător şi bibliotecarul acestei şcoli, au confecţionat felicitări de Paşte. Cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de doamnele bibliotecare, de la Secţia pentru copii a Bibliotecii Christian Tell, cum ar fi coli colorate, perforatoare şi foarfeci creative, carioci, precum şi alte lucruri utile în confecţionarea felicitărilor, copiii s-au întrecut în măiestria de a realiza cea mai frumoasă felicitare.
Prin realizarea manuală a acestora, elevii au învăţat mai multe despre tradiţiile de Paşte, şi-au putut folosi imaginaţia şi dezvolta îndemânarea.
Expoziţia cu o parte din felicitările inspirate din simbolistica Sărbătorilor Pascale, a fost expusă pe holul secţiei pentru copii, din cadrul Bibliotecii Judeţene, iar restul lucrărilor se regăsesc la sediul unităţii şcolare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here