Edi Iordănescu infirmă posibilitatea transferării lui Herea la Pandurii: “Noi am închis perioada de transferuri”

492

După ce Pandurii și-a asigurat serviciile bosniacului Gordan Bunoza, Edi Iordănescu consideră campania de achiziții închisă și exclude posibilitatea înregimentării lui Ovidiu Herea. Ba mai mult, de la gorjeni va mai pleca un jucător în perioada imediat următoare.

Presa centrală a speculat în ultimele zile, după ce Ovidiu Herea a devenit jucător liber de contract că jucătorul trecut pe la Rapid ar putea deveni coleg cu Săpunaru la Pandurii. Antrenorul gorjenilor spune că Pandurii și-a făcut deja “plinul” pentru această perioadă și nu mai poate aduce jucători pentru că ar sări din graficul bugetului pe care clubul și-l permite: “Este un jucător valoros pe care îl ştim cu calitate, care mai are multe de oferit fotbalului. Noi am închis perioada de transferuri, există un plafon în care trebuie să ne încadrăm şi chiar l-am depăşit puţin”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta a mai adăugat că în zilele următoare va trebui să dea drumul unui alt jucător din lotul Pandurilor după ce l-a adus pe Bunoza: “Este posibil să mai plece un jucător zilele viitoare, ori sub împrumut, ori definitiv”, a completat antrenorul pandurilor.

Poate la vară
Edi Iordănescu spune că aducerea lui Herea sau a oricărui alt jucător ar însemna într-un fel și dereglarea unor mecanisme care au funcționat bine până acum: “Mai sunt jucători de valoare care sunt pe piaţă şi care ar putea fi interesanţi, dar nu ne mai încadrăm în buget. Noi avem poziţiile acoperite, e un jucător care dacă ar veni ar concura cu jucători care au dat satisfacţie”. Revenind la Herea, Edi Iordănescu lasă totuși o portiță deschisă, însă mai mult pentru un contract pentru sezonul viitor: “E un jucător pe care îl apreciez tare, dar sunt şanse slabe să facem o ofertă. Dacă va mai fi disponibil din vară, rămâne de văzut”, a mai spus fiul selecționerului.

Bunoza, în urmă cu pregătirea
Bosniacul Gordan Bunoza nu va intra prea curând în primul unsprezece al Pandurilor și nu din cauza lipsei de valoare, ci a faptului că jucătorul trecut și pe la Dinamo nu a făcut o pregătire centralizată și ar risca prea mult să intre la joc direct, fără a trece prin anumite trepte de pregătire. “Trebuie integrat rapid, are un impediment, el nu s-a mai antrenat de două luni de zile în cadrul unei echipe, a mai încercat în plan individual, dar din primele constatări este destul de jos din punct de vedere fizic. Etapele acestea ale pregătirii nu le putem sări, dacă îl grăbim poate să se accidenteze. În minim două săptămâni cred că va fi gata de joc. Sper să nu fiu forţat să mizez pe el mai repede, două săptămâni îl tragem pe linie moartă şi ne concentrăm la ce are de făcut”, a explicat Edi Iordănescu situația lui Bunoza și când am putea să ne așteptăm să-l vedem pe teren pe puternicul fundaș central adus de la Pescara, din Serie B.
Tehnicianul Pandurilor spune că bosniacul l-a impresionat în meciurile pe care echipa gorjeană le-a disputat contra celor de la Dinamo, dar și în discuțiile pe care le-a purtat cu acesta în ultima vreme: “L-am văzut la Dinamo, l-am urmărit atent. Am avut ocazia să-l văd în trei meciuri directe cu Dinamo că am jucat mult contra lor. Mi-a plăcut, are forţă, putere, exact în intervenţii, câştigă duelurile, se apără bine. El a jucat o perioadă lungă în campionatul italian are un bagaj de cunoştinţe tactice ridicat. L-am provocat la nişte discuţii şi am văzut că este bine pregătit. Va fi un plus pentru echipă. Cred că s-a meritat aducerea lui, mai ales că l-am adus liber. L-au vrut şi alte echipe. Când l-am întrebat de ce a ales Pandurii, mi-a spus că apreciază tare fotbalul pe care îl jucăm şi că anul trecut se vorbea în vestiarul lui Dinamo despre jocul bun al nostru”.
Sosirea lui Bunoza îi deschide perspective mai largi antrenorului Edi Iordănescu prin faptul că va avea la dispoziție mai mulți jucători polivaleți: “Săpunaru poate juca la mijloc, la nevoie poate juca şi fundaş dreapta. Vasco a jucat şi fundaş dreapta, Bunoza a jucat şi fundaş stânga înainte de a veni aici. Asta îmi dă soluţii, mă ajută”, a mai spus tehnicianul gorjenilor.

Clasamentul Ligii 1:
1. Astra 24 13 8 3 40-28 47
2. Dinamo 24 12 8 4 31-23 44
3. Viitorul 24 12 7 5 46-26 43
4. Steaua 24 12 7 5 33-21 43
5. Pandurii 24 12 7 5 31-24 43
6. ASA Tg. Mureș 24 8 11 5 26-20 35
7. CSMS Iași 24 9 8 7 20-23 35
8. CSU Craiova 24 8 6 10 25-25 30
9. FC Botoșani 24 6 8 10 30-33 26
10. CFR Cluj* 24 7 10 7 29-25 25
11. Poli Timișoara 24 4 9 11 22-34 21
12. FC Voluntari 24 3 9 12 23-40 18
13. Concordia 24 3 8 13 21-40 17
14. Petrolul* 24 2 8 14 16-31 8
*echipe penalizate cu câte 6 puncte
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here