După ce a păcălit peste 150 de motreni – Impostor bucureştean, arestat în Gorj

488

4Un fals angajator din Bucureşti i-a ademenit pe motrenii dornici de un loc de muncă, păcălindu-i şi luându-le sume modice de bani, pentru efectuarea de analize în vederea angajării. Poliţiştii din Motru au acţionat cu promptitudine şi l-au arestat pe impostorul bucureştean.

Pe data de 30 septembrie 2010, o echipă de lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, sub coordonarea şefului poliţiei municipale motrene, l-au reţinut pe Gheorghe Grigoroaia, de 36 de ani din Bucureşti. Acesta, prezentându-se sub numele de Stoica Gheorghe şi susţinând că este director executiv la o firmă cipriotă, a indus în eroare peste 150 de motreni, promiţându-le că le va angaja la societatea comercială pe care o reprezintă.

Prejudiciu de 8300 lei

Farsorul a luat de la fiecare persoană dornică de angajare câte 60 sau 65 de lei pe motiv că aceasta ar fi contravaloarea examenului medical necesar angajării. Astfel, prejudiciul a însumat aproape 8300 de lei, bani strânşi în perioada 27-30 septembrie 2010, cu care presupusul administrator de firmă ar fi urmat să plece în Bucureşti. Planul său a fost dat peste cap de poliţiştii motreni, care au intervenit la timp util, capturându-l şi recuperând întreg prejudiciul. De asemenea, banii au fost restituiţi persoanelor care fuseseră păcălite de escrocul bucureştean.

Păgubiţii audiaţi, vinovatul încarcerat

Pentru poliţiştii motreni, ziua de vineri a fost una foarte încărcată, deoarece după capturarea lui Grigoroaia Gheorghe, ei au fost nevoiţi să-i audieze pe toţi cei peste 150 de motreni păgubiţi. Pentru aceste verificări, în echipa de cercetare au fost cooptaţi şi alţi lucrători ai Poliţiei Municipale Motru, care s-au ocupat de audierea tuturor persoanelor păcălite de bucureştean, de ridicarea documentelor întocmite, dar şi de restituirea sumelor băneşti, adică întregul prejudiciu creat.

Reţinut pe bază de ordonanţă, Grigoroaia Gheorghe a fost prezentat în data de 1 octombrie 2010 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În urma prezentării acestuia la Judecătoria Motru, lui Grigoroaia Gheorghe i s-a dat mandat de arestare pentru 29 de zile.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here