DSP Gorj primeşte peste două mii de vaccinuri pentru bebeluşi

372

Veşti bune pentru părinţii care aşteptau vaccinurile pentru a-şi imuniza copiii. Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj i-au fost repartizate peste două mii de doze de Pentaxim şi 620 de vaccin hepatic pediatric. În următoarele zile dozele vor ajunge în judeţul nostru.

Pentaxim, vaccinul care se administrează bebeluşilor la vârsta de patru luni şi care îi protejează de difterie, tetanos, tusă convulsivă, poliomielită, meningită, infecţii ale sângelui şi altele, lipseşte din judeţul nostru de o perioadă bună de timp. Din fericire, recent Direcţiei de Sănătate Publică Gorj i-au fost repartizate dozele necesare imunizării bebeluşilor. „Ni s-a repartizat Pentaxim – 2.200 doze şi hepatic pediatric 620 doze. Trebuie să luăm legătura cu UNIFARM să ne programeze pentru a ridica dozele”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Pentaximul este disponibil în farmacii
Pentaximul, sau vaccinul diftero-tetanos-poliomielitic, poate fi achiziţionat şi din farmaciile cu circuit deschis, contra cost; Pentaxim se vinde cu aproximativ 180 lei, însă chiar şi aşa este destul de greu de găsit, astfel încât şi părinţii care sunt dispuşi să scoată bani din buzunar trebuie să aştepte până când problema serului va fi rezolvată. Potrivit medicilor, Pentaxim este indicat pentru a proteja copilul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi împotriva infecţiilor sângelui la copii, începând cu vârsta de 2 luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here