Drumarii din Bănie acţionează şi la Gorj

394
plug_dezapezireAngajaţii Regionalei de Drumuri Naţionale Craiova au intervenit, ieri dimineaţă, cu peste 200 de utilaje în judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi. Reprezentanţii regiei afirmau ieri că circulaţia rutieră se desfăşura, în toate zonele, în condiţii normale, fără a fi semnalate ,,probleme majore”.

Cert este că lucrătorii unităţii au intervenit pe drumurile naţionale din Gorj, Mehedinţi şi Dolj încă de luni seară, deşi au fost artere rutiere din judeţul nostru unde s-au reclamat probleme legate de traficul rutier.

S-a intervenit astfel pe reţeaua de drumuri naţionale din Oltenia încă de luni, asta din cauza ninsorii, pe drumurile din Gorj şi Mehedinţi intervenindu-se de la ora 17.00, iar în Dolj, în zona Pieleşti, de la ora 19.00. Din acest motiv, până ieri nu erau probleme deosebite pe drumurile naţionale din Regionala Oltenia. Regionala de Drumuri Naţionale are pregătite, pentru această iarnă, un număr de 370 de utilaje, dintre care 268 sunt închiriate, 24.575 tone de nisip şi 14.760 tone de sare. Unitatea are 102 utilaje proprii, restul fiind închiriate de la societăţi din cele cinci judeţe ale Olteniei. La baza acestui parteneriat există un contract multianual, iar licitaţia a avut loc în 2008. Reprezentanţii regionalei dau asigurări astfel că nu au probleme de intervenţie pe drumuri, utilajele fiind suficiente ca şi materialul antiderapant. Cele mai multe utilaje sunt arondate judeţului Vâlcea, respectiv 87, dintre care 61 sunt închiriate, urmează Dolj cu 84 de utilaje, din care 63 sunt închiriate, Gorj cu 72 utilaje, dintre care 53 închiriate, Olt cu 65 de utilaje, dintre care 42 închiriate, şi Mehedinţi cu 62 utilaje, dintre care 49 închiriate. Regionala de Drumuri Naţionale administrează în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj aproximativ 2.100 kilometri de drumuri naţionale.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here