Două accidente de circulaţie într-o singură zi

424

Pe parcursul zilei de 27 noiembrie, maniera imprudentă în conducere a stat la baza producerii a două accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală a cinci participanţi la trafic. Printre cele cinci persoane rănite se numără şi un copil în vârstă de doar patru ani, din Aninoasa.

Primul accident de circulaţie, soldat cu rănirea uşoară a două persoane, s-a produs în jurul orelor 12:00, pe DJ 673 A, – Strâmba Vulcan, pe raza comunei Ciuperceni. Şoferul unui autocamion a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ. “Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, s-a constatat că B.D.M., de 22 ani, din comuna Mătăsari, în timp ce conducea un autocamion, din direcţia Mătăsari în direcţia Ciuperceni, într-o curbă la stânga, pe fondul neatenţiei în conducere şi al neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi părăsind partea carosabilă, s-a răsturnat cu autovehiculul condus în şanţ. Urmare a accidentului, conducătorul auto şi un pasager de 30 ani, din comuna Mătăsari, au suferit leziuni corporale uşoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Copil de 4 ani, rănit într-un accident la Bîlteni
Un alt accident de circulaţie s-a produs câteva ore mai târziu, pe raza comunei Bîlteni. Trei persoane, între care şi un copil în vârstă de 4 ani, au ajuns la spital după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu un cap de pod. “Urmare a primelor cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, s-a constatat faptul că S.V., de 29 ani, din comuna Aninoasa, în timp ce conducea autoturismul proprietate din direcţia Rovinari în direcţia Turceni, pe fondul neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un cap de pod. Accidentul de circulaţie s-a soldat cu rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri de 31 ani şi respectiv 4 ani, ambii din comuna Aninoasa. Victimele au fost transportate la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale. Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În ambele cazuri, poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru lămurirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs accidentele de circulaţie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here